header-logo
Heren 3 Bijna 25-jarig lid Tom Botter wint met HZVV 3

HZVV Heren 3

Bijna 25-jarig lid Tom Botter wint met HZVV 3

De prestatiecurve van HZVV 3 wordt met de week indrukwekkender. Door een verdiende 2-0 thuiszege op VHK 2 is de R-Y Bestrating-brigade al acht duels op rij ongeslagen in de reserve tweede klasse A. Niet slecht voor een zootje ongeregeld...

Op 11 oktober 2014, thuis tegen titelkandidaat Noordscheschut 3 (1-3), gingen de diva’s uit Hoogeveen voor het laatst onderuit. Toeval of niet, dat was ook de laatste keer dat ‘Aussie’ Matthijs Beumer in actie kwam. Maar dit Ter Heide. Sindsdien boekte de ploeg van de uitmuntende parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst vier overwinningen en vier gelijke spelen.

Ook VHK 2 was niet in staat om de roodwitten, met Anton Spitse (uiteraard) foutloos aan de vlag, pijn te doen. Dankzij een doelpunt van Bram Roffel, die eerder dit seizoen tijdens de Open Huizen Dag in Sint Jansklooster zijn competitiedebuut maakte in het shirt van HZVV 3, leidde de thuisploeg bij rust met 1-0. Kort na de pauze bepaalde Joost Bekhuis vanaf de strafschopstip de eindstand op 2-0. De ervaren captain maakte daarmee zijn misser vanaf elf meter in de uitwedstrijd tegen DESZ 2 meer dan goed.

In de slotfase liet Tom Botter nog een levensgrote kans onbenut. Hoewel hij al bijna 25 jaar lid is van HZVV, wist de robuuste spits zich geen raad met een één-tegen-éénsituatie met de keeper van VHK 2. Dat nam niemand van HZVV 3 hem overigens kwalijk, want een week na zijn ijzersterke invalbeurt tegen SVN’69 2 maakte Botter zich opnieuw erg nuttig voorin.

HZVV 3, met het betrouwbare kwartet Michel Slot, Sander van Zuthem, Niek Smit en Chesron Unitli in de achterste linie, hield pas voor de tweede keer dit seizoen de nul. Voor doelman Dennis Zuidema was het bovendien de eerste clean sheet, aangezien Ronald Hadders op bezoek bij koploper Olympia’28 2 (0-1 zege) onder de lat stond. Later in de middag zou Zuidema – als bankzitter – ook nog lachend een winstpremie van 75 euro opstrijken bij HZVV 1, zo wist Engberts Administratie, de balsponsor bij HZVV 3 - VHK 2. Bij Engberts Administratie, een trouwe volger van HZVV 3, kunt u ook in 2015 terecht voor een volledig pakket aan administratieve diensten. En dat tegen een eerlijke prijs.

Over ‘prijs’ gesproken, er is een piepkleine kans dat HZVV 3 komende zaterdag de tweede periodetitel verovert. Daarvoor is een zege op de torenhoge favoriet Noorscheschut 3 nodig, terwijl Staphorst 4 niet mag winnen van TC De Weide 3. Gelukkig blijft het vrijdag droog, waardoor de velden van het door een groot aantal afwezigen geplaagde ‘Skut’ zaterdag prima bespeelbaar zullen zijn.

HZVV 3 - VHK 2 2-0 (1-0). Doelpunten: 1-0 Roffel, 2-0 J. Bekhuis (strafschop).

HZVV 3: Zuidema; Slot, S. van Zuthem, Smit, Unitli; E. Mulderij, Galema; Roffel (Engberts), J. Bekhuis, Ribberink (Lijster); Botter.