Heren 3 Vreemdelingenlegioen HZVV 3 pakt punt in Nijeveen

Vreemdelingenlegioen HZVV 3 pakt punt in Nijeveen

HZVV 3 blijft de te kloppen ploeg in 2015. Ondanks het gemis van elf selectiespelers pakte het elftal van de tot over zijn oren verliefde trainer Esteban Dominguez bij de hervatting van de competitie een punt in het uitduel met SVN’69 2 (2-2).

De R-Y Bestrating-brigade, inmiddels al zeven competitiewedstrijden op rij zonder nederlaag, was in het zonnige Nijeveen een waar vreemdelingenlegioen. De technische staf draaide in de aanloop naar het treffen overuren om met een kwalitatief sterke selectie aan te kunnen treden. David Eshuis (oproepkracht), de gebroeders Blom (HZVV 6), Bart Zwartscholten (HZVV 4), Tim Tigelaar, Brandon Le Febre en Breno Barbosa Meskers (allen HZVV 2) werden bereid gevonden om het roodwitte tenue van HZVV 3 aan te trekken. Dat diverse spelers een paar kousen van de tegenstander moesten lenen, mocht de pret niet drukken.

De balvirtuozen van HZVV 3 moesten in de eerste helft duidelijk even aan elkaar wennen. Dat Niek Smit in de beginfase over een bal heen maaide, had echter niets te maken met het ontbreken van automatismen in het rariteitenkabinet. Dat was pure onkunde, maar dit Ter Heide.
De diva’s uit Hoogeveen zochten de thee op met een 2-0 achterstand. SVN’69 2, immer loerend op de counter en expert in het geven van lange ballen, strafte defensief gepruts van de gasten tot twee keer toe genadeloos af.

In de tweede helft was het, zeker na het inbrengen van supersub Tom Botter, eenrichtingsverkeer richting het doel van de keeper van de thuisploeg. Daarbij was een belangrijke rol weggelegd voor Robbert ‘papa’ Dekker, want hij sponsorde deze middag de wedstrijdbal. ‘Omdat ik voor de winterstop een keer in plaats van hem heb gereden, was Dekker nu wedstrijdbalsponsor. Het bijbehorende geldbedrag maakt hij binnenkort, net als de 20 euro voor de lief & leed-pot, over aan Rubinho. Naar verluidt kent Dekker zijn rekeningnummer na diverse app’jes uit zijn (grote, red.) hoofd”, aldus Sander van Zuthem, die met een bijgepunte baard in de verdediging stond opgesteld.

In de laatste 25 minuten werd ook SVN’69 2 geknipt en geschoren. Op aangeven van David Eshuis, die jaarlijks meer dan 200 euro betaalt om te mogen deelnemen aan twee potjes voetbal, tekende Tom Botter voor de aansluitingstreffer. Daarna nam ‘Henke’ zelf de 2-2 voor zijn rekening. Onder meer de lat en de kruising stonden meer HZVV 3-treffers in de weg, waardoor de ploeg van de parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst en topverzorger Herman van Zuthem voor de vijfde keer dit seizoen een competitiewedstrijd met een gelijkspel afsloot. Op basis van dit aantal gelijke spelen mag HZVV 3 zich koploper van de reserve tweede klasse A noemen. Omdat de KNVB meer waarde hecht aan overwinningen, bezet het elftal van Dominguez in werkelijkheid de vierde plaats op de ranglijst. De achterstand op de nieuwe koploper Noordscheschut 3 is slechts 4 Punkte.

HZVV 3 ontvangt komende zaterdag het altijd lastige VHK 2 met open armen (aanvang 12.30 uur). Eerder dit seizoen won de subtopper uit Sint Jansklooster met ruime cijfers van de voormalige werkgever van Jaap de Jonge. Van onderschatting kan dus geen sprake wezen.

SVN’69 2 - HZVV 3 2-2 (2-0)
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 2-1 Botter, 2-2 D. Eshuis.
HZVV 3: Zuidema; Slot (Botter), S. van Zuthem, Smit, Le Febre (F. Blom); T. Tigelaar, Galema; Barbosa Meskers, J. Bekhuis, J. Blom; D. Eshuis.