Heren 3 Mysterie rond wondersloffen van Erwin Mulderij

Mysterie rond wondersloffen van Erwin Mulderij

Wat heeft Bastiaan Blenkers uitgespookt met de wondersloffen van Erwin Mulderij? Dat vroegen alle leden van HZVV 3 zich af tijdens het thuisduel met Klazienaveen 2. Door drie flaters van Mullie in de afwerking moest de R-Y Bestrating-brigade, met de kwieke Anton Spitse negentig minuten lang foutloos aan de vlag, in de elfde speelronde van de reserve tweede klasse A genoegen nemen met een punt (1-1).

Omdat Mulderij in de weken voorafgaand aan de ontmoeting met de hekkensluiter de sterren van de hemel speelde, kan het bijna niet anders dan dat zijn voetbalschoenen door de heer Blenkers zijn gesaboteerd. Na de uitwedstrijd tegen DESZ 2, waarin Mullie zijn vierde seizoenstreffer maakte, nam de nogal jaloers aangelegde Bassie het schoeisel namelijk stiekem mee naar huis. Pas zes (!) dagen later gaf hij de Copa Mundials terug aan de rechtmatige eigenaar. Wat er in de tussentijd met de Adidasjes is gebeurd, weet vermoedelijk alleen de met grote regelmaat beschonken rechtsback van HZVV 2. Feit is dat Mullie in de laatste wedstrijd voor sinterklaasavond geen pepernoot raakte voor het vijandelijke doel, wat HZVV 3 twee punten kostte.

Dat Xavier Hussain halverwege de tweede helft het net wel liet bollen, maakte de frustratie bij Mulderij alleen maar groter. De topfitte spits van de ploeg van de voorbeeldige parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst en verzorger Herman van Zuthem was voor de zesde keer deze competitie trefzeker. Als Mullie zijn drie reuzekansen wel gewoon had benut, zou hij nu dus topscorer van HZVV 3 zijn geweest. Helaas pindakaas!

Na afloop probeerde Mulderij, een tot middenvelder omgeturnde verdediger, een van zijn missers nog wel te vergoelijken. Hij beweerde dat hem een rechtmatig doelpunt was onthouden, omdat bij een van zijn inzetten de bal – via de onderkant van de lat – zeker een halve meter achter de lijn zou zijn gestuiterd. Daar trapte echter niemand in, zelfs de drone boven het veld niet. Of zoals de scheidsrechter terecht opmerkte: ,,Er waren honderd andere manieren om die bal binnen te schieten.” Met die lezing was Mulderij het als enige niet eens. ,,De scheids had vooraf moeten coachen. Achteraf praten is de koe in de kont kijken”, aldus Mullie, die Klazienaveen 2 in de slotfase de gelijkmaker zag binnenschuiven. Doelman Ronald Hadders, net als Lars Erik Abbing de trotse bezitter van de nieuwe Thunderdome-cd, was kansloos: 1-1.

Dit alles werd mede mogelijk gemaakt door thuis-in-opvang.nl, sponsor van de prima opgepompte wedstrijdbal tijdens HZVV 3 – Klazienaveen 2. Niels ter Heide, die samen met zijn vrouw Leonie een jaar geleden in Drenthe is gestart met een franchisevestiging van het landelijk werkende gastouderbureau, brengt met alle liefde vraagouders en gastouders met elkaar in contact en zorgt voor verantwoorde, geregistreerde kinderopvang. De kans dat de heer Van Dorst, de kersverse papa van Naud, gebruik gaat maken van thuis-in-opvang.nl lijkt klein. Maar dit Ter Heide.

Voordat de diva’s uit Hoogeveen in winterslaap gaan, treden ze nog eenmaal aan. SC Rouveen 2 brengt komende zaterdag een bezoek aan het mooiste sportpark van Nederland. De aftrap is om 12.47 uur. Hopelijk staan de voetbalschoenen van Mullie tegen die tijd weer goed afgesteld.

HZVV 3 – Klazienaveen 2 1-1 (0-0)
Scoreverloop: 1-0 Hussain, 1-1.
Opstelling HZVV 3: Hadders; Roffel, Van Zuthem, Smit, Unitli; E. Mulderij, Slot; Lijster (Uiterwijk Winkel), J. Bekhuis, Botter; Hussain.