Heren 3 HZVV 3 leeft op na rookpauze in Zwartsluis

HZVV 3 leeft op na rookpauze in Zwartsluis

HZVV 3 overweegt om bij de KNVB een verzoek in te dienen voor een rookpauze tijdens de resterende competitiewedstrijden. In Zwartsluis maakte de R-Y Bestrating-brigade voor het eerst kennis met dit fenomeen en dat beviel de diva’s uit Hoogeveen uitstekend.

Bij een 1-0 voorsprong voor DESZ 2 halverwege de tweede helft legde de scheidsrechter van dienst het duel onverwachts twintig minuten stil. Dat kwam HZVV 3 om meerdere redenen goed uit. Zo had Arne ter Heide alle tijd om de vlaggenstok door te geven aan Dennis Galema, terwijl verzorger Herman van Zuthem zijn kans schoon zag om met een oud-collega de warme kantine in te duiken. Maar nóg belangrijker: de geïnhaleerde nicotine gedurende deze onderbreking werkte als pure doping voor de spelers van HZVV 3, want na de hervatting van de wedstrijd werd de thuisploeg compleet van de kunstgrasmat getikt. De opgeleefde gasten scoorden via Xavier Hussain en uitblinker Erwin Mulderij, maar moesten vlak voor tijd toch nog de gelijkmaker slikken: 2-2.

Omdat het leven niet is zoals het is, maar zoals je het ervaart, hielden beide ploegen een gedeszillusioneerd gevoel over aan de tiende speelronde in de reserve tweede klasse A. Voor de neutrale toeschouwers was het echter een geweldige voetbalmiddag in Zwartsluis. Daarom was het ook zo jammer dat die er niet waren, maar dit Ter Heide. Zelfs balsponsor René Prins had de weg naar sportpark De Cingellanden niet gevonden. De onlangs gescheiden casanova had afgelopen zaterdag meer oog voor vrouwelijk schoon dan voor tweeëntwintig jongemannen die achter een bal aanrennen. Gelukkig nam DJ, de schattige hond van HZVV 2-bankzitter Tim Tigelaar, wel de moeite om samen met interim-baasje Matthijs Beumer de Cocksen aan te moedigen.

Omdat voetbalteams dit seizoen opvallend vaak betrokken zijn geweest bij kettingbotsingen, besloten de chauffeurs van HZVV 3 geen enkel risico te nemen. Met vijf auto’s en vier verschillende routes kwam een ieder schadevrij aan in Zwartsluis. Dat Wissel-Jan van Dijken op hetzelfde moment HZVV 2 langs SC Genemuiden 2 (2-1) loodste, mag natuurlijk niet onvermeld blijven.

In tegenstelling tot op de heenweg straalde de ploeg van trainer-coach Esteban Dominguez eenmaal binnen de lijnen zoals (bijna) altijd eenheid uit. In de basis waren plaatsen gereserveerd voor de gastspelers +31 6 18 42 20 04 en Ronald Hadders, terwijl Brandon Le Febre zo sportief was om voor rust te vlaggen. Laatstgenoemde kwam in de loop van de tweede helft - toen HZVV 3 achterin 1 op 1 ging spelen - in het veld voor Michel Slot, die dol is op droge worst met mayo. Maar dit Ter Heide.

Dominguez had deze middag een opvallende rol in petto voor Erwin Mulderij. Waar Joost Bekhuis de vrije trappen, corners en penalty’s mocht nemen (en missen), werden alle ingooien toevertrouwd aan Mullie. Deze eervolle taak gaf de voormalige rechtsback van HZVV 1 duidelijk vleugels, want hij speelde op het middenveld zijn beste wedstrijd in dienst van HZVV 3. Maar ook Erwin Mulderij kon niet voorkomen dat DESZ 2, de best voetballende ploeg in de reserve tweede klasse A, na een uur spelen de score opende. Omdat alleen in het woordenboek succes eerder komt dan werken, besloot HZVV 3 na de zeer welkome rookpauze er nog even vol tegenaan te gaan. Dat resulteerde dus in treffers van Xavi en Mullie, maar door een onoplettendheid in de achterhoede maakte DESZ 2 op de valreep toch nog gelijk: 2-2.
Ondanks het puntenverlies wijst alles er verrassend genoeg op dat Dominguez de kerst haalt als trainer van HZVV 3. Met een razendknappe derde plaats na tien competitieduels is er helaas geen enkele reden om de Spanjaard op straat te zetten. Voordat de winterstop aanbreekt, treedt HZVV 3 nog twee keer voor eigen publiek aan. Allereerst komende zaterdag op veld 3 tegen Klazienaveen 2, dat vorig seizoen een ijzersterke indruk maakte in de onderlinge duels. De ploeg van de parttimeleiders Ruben Tigelaar en Stefan van Dorst is dus gewaarschuwd.

DESZ 2 – HZVV 3 2-2 (0-0)
Scoreverloop: 1-0, 1-1 Hussain, 1-2 E. Mulderij, 2-2.
Opstelling HZVV 3: Hadders; +31 6 18 42 20 04; Smit (Lijster), Uiterwijk Winkel, Slot (Le Febre); E. Mulderij, J. Bekhuis; S. van Zuthem, Roffel, Engberts; Hussain.