Heren 3 Felicitaties voor Stefan van Dorst en HZVV 3

Felicitaties voor Stefan van Dorst en HZVV 3

Drenthina 2 & bowlers TC De Weide 3 slikken nederlaag

De 2-1 overwinning op Drenthina 2 en bowlingzege op TC De Weide 3 waren slechts bijzaak. Binnen HZVV 3 werd in de afgelopen twee weken over niets anders gesproken dan de verjaardag van Stefan van Dorst. Tot grote tevredenheid van de alom gewaardeerde parttimeleider, naar eigen zeggen geboren op 04-11-1978, stroomden vanuit het attente HZVV 3-kamp de felicitaties bij hem binnen via sociale media, persoonlijk handje schudden, telefoontjes en e-mail. Dat de diva’s uit Hoogeveen de werknemer van Dutch Cloud na de derde competitiezege op rij ook nog spontaan toezongen in de kantine, was de kers op de slagroomtaart.

Hoewel hij niet in functie was, kwam de heer Van Dorst tijdens het treffen met Drenthina 2 toch (parmantig) het mooiste sportpark van Nederland oplopen. Over betrokkenheid gesproken! Zowel om zijn linkervoet als om zijn rechtervoet zat overigens een prachtige, nieuwe schoen, die volgens de drager ook prima bestand is tegen de modder. Altijd handig natuurlijk als je op het hoofdveld van HZVV aantreedt…
Vanuit de dug-out zag de heer Van Dorst hoe HZVV 3, een elftal met een goede mix van jonge(?) spelers en enkele heren met een schat aan ervaring, in de laatste veertig minuten een 2-1 voorsprong over de streep trok. Op het moment dat de gracieuze aanvoerder Joost Bekhuis en bonkige spits Xavier Hussain de 1-0 en 2-0 aantekenden, was de rechterhand van Ruben Tigelaar nog druk met een aanbesteding op het werk.

Toeval of niet, uitgerekend toen Rubinho net klaar was met het inschenken van de thee, arriveerde de voormalige volleyballer, die sinds kort twee keer per week naar de sportschool gaat. De heer Van Dorst was net op tijd om getuige te zijn van de sublieme redding die Dennis Zuidema op slag van rust verrichtte. De keeper met het egale kapsel ranselde de vrije trap van Jeroen Scheper stijlvol uit de kruising. De fitnessinstructeur heeft dit seizoen aanzienlijk meer moeite met het draaien van een keutel op school of tijdens een survivaltocht dan met het onschadelijk maken van gevaarlijke aanvallen, maar dit Ter Heide.

De enige treffer van Drenthina 2 viel kort na rust vanaf de strafschopstip. Omdat de 2-1 stand ook bij het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Kamman op het door Dennis Galema bediende scorebord stond, gingen de felicitaties deze middag niet alleen naar de heer Van Dorst maar ook naar de opgeleefde R-Y Bestrating-brigade. Hoewel hij aan de lijn doet, zei de heer Van Dorst na afloop geen ’nee’ tegen een verrukkelijke traktatie: een balletje mayo.

Terwijl de zich uitstekend ontwikkelende parttimeleider amper één minuut later zijn laatste hapje van het balletje nam, bood Bram Roffel zijn oprechte excuses aan voor het niet dragen van de door Dutch Cloud gesponsorde HZVV 3-polo. De heer Van Dorst accepteerde die schoorvoetend, niet wetende dat Koev vijf dagen later de sterren van de hemel zou bowlen bij Kiri. Aan de hand van de man die HZVV 1 ooit op bezoek bij Eems Boys behoedde voor degradatie uit de eerste klasse liet de ploeg van interim-vlagger Matthijs Beumer de plaatsgenoten van TC De Weide 3 wederom kansloos.

Net als de wedstrijdbal in het duel HZVV 3-Drenthina 2 en de gehaktbal van de heer Van Dorst waren de bowlingballen gesponsord door Pa Bekhuis sr. De trouwste supporter van HZVV 3 zag zijn twee zonen Marc en Joost, die hun sporen verdiend hebben in het eerste elftal en beiden tegen Drenthina 2 in de basis stonden, zowel op het voetbalveld als op de bowlingbaan uitblinken. Pa Bekhuis sr. had echter niet alleen oog voor zijn kids. ’Sinds Erwin Mulderij geen deel meer uitmaakt van de achterste linie en Alek Nazareet - vanwege een zware knieblessure - niet meer vlagt, heeft HZVV 3 nog geen punt gemorst’, merkte hij terecht op.

Trainer/coach Esteban Dominguez speelt met de gedachte om Mullie komende zaterdag (22 november) wederom op het middenveld te posteren. Dan is DESZ 2 de (ijzersterke) tegenstander. Omdat Rubinho op die dag een belangrijk zaalvoetbaltoernooi met de kabouters van HZVV heeft, zal de heer Van Dorst in Zwartsluis wel in functie zijn (aanvang 14.30 uur).

Hopelijk heeft Jaap de Jonge tegen die tijd ook eindelijk de winnaar van de laatste prijsvraag bekendgemaakt. De oud-trainer van HZVV 3 is even onnavolgbaar als de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond, die afgelopen zomer instemde met de (schriftelijke) promotie van DZOH 2 naar de reserve eerste klasse. Dat terwijl HZVV 3 in de voorbije twee seizoenen tweemaal boven deze ploeg eindigde en ongeslagen bleef in de onderlinge ontmoetingen (2x winst, 2x gelijk). ’Ik vond het een eer om een keer tegen Drenthina 2 aan te treden, maar eerlijk gezegd mis ik de rechtstreekse duels met de Zwarte Parel van die andere club uit Emmen enorm’, biechtte Michel Slot op, waarna hij zijn aandacht weer snel verlegde naar het feestvarken Van Dorst. Ere wie ere toekomt!

HZVV 3 – Drenthina 2 2-1 (2-0).
Scoreverloop: 1-0 J. Bekhuis, 2-0 Hussain, 2-1 Klinkhamer.
Opstelling HZVV 3: Zuidema; S. van Zuthem, Smit, Uiterwijk Winkel, Slot; E. Mulderij, J. Bekhuis; Roffel, M. Bekhuis (Dekker), Engberts (Botter); Hussain (Lijster).