Heren 2 Seizoen kan niet meer stuk en HZVV 2  ‘gelooft het wel’ in Assen

Seizoen kan niet meer stuk en HZVV 2 ‘gelooft het wel’ in Assen

Op het moment dat Ut Tweeduh voor de laatste competitiewedstrijd van het seizoen afreisde naar ACV, vond hét hoogtepunt van de dag plaats in Emmeloord. Daar stond namelijk uitgerekend op de laatste speeldag de ‘grande finale’ op het programma tussen de onbetwiste nummer één Flevo Boys 2 en de enige rivaal tijdens dit seizoen, Genemuiden 2. De Emmeloorders voerden vanaf de eerste speelronde de ranglijst aan en na een maximale marge van zeven punten brachten de tapijtstekers het verschil onlangs terug tot een aantal van drie. Het lukte de bezoekers echter vandaag niet om in een rechtstreeks duel het gat te dichten en voor een verrassing te zorgen. Flevo Boys 2 won nipt met 1-0 en mag zich terecht de kampioen van de reserve hoofdklasse A noemen. Ode aan de Boys dus!

Door Goos Mol

In de overige wedstrijden stond vandaag, mede door de prestatie die HZVV 2 in de vorige speelronde had geleverd, niets meer op het spel. De mannen van coach Beumer hadden zich toen via de 4-1 winst op Bedum 2 al verzekerd van een top-3 notering en een periodetitel, en bepaalden met het resultaat tevens de eindrangschikking in de onderste regionen. Zo was Bedum 2 na de nederlaag tegen de roodwitten evenals Leeuwarder Zwaluwen 2 vroegtijdig zeker van degradatie, terwijl ACV 2 voor 99,9% veroordeeld was tot het spelen van nacompetitie. Zelfs een zege van de Assenaren in de wedstrijd van vandaag tegen HZVV 2  zou dit waarschijnlijk niet kunnen voorkomen, want het moest wel heel vreemd lopen wilde concurrent ONS Sneek bij hekkensluiter Leeuwarder Zwaluwen punten laten liggen.

Wat het duel tegen de Hoogeveners betreft hield ACV 2 de moed er vanmiddag bewonderenswaardig in en na een 0-0 ruststand liep de ploeg zelfs gemakkelijk uit naar een 4-0 voorsprong. HZVV 2 geloofde het allemaal wel, maar deed in de slotfase toch iets terug. Misschien kwam het wel doordat Leroy Ribberink na een lange blessure voor het eerst dit seizoen in de loop van de tweede helft z’ n opwachting maakte, wat op zich natuurlijk ook een hoogtepunt is.  Naar verluidt werd uit een voorzet van Mattias Mol de laatste eer van het seizoen binnengeschoten, maar wordt aan de naam van de doelpuntenmaker nog steeds getwijfeld. Terwijl dit zomaar Lorenzo Benjamins kan zijn geweest was het Rolf Elema die juichend de goal opeiste. Later aan de biertafel waar Ut Tweeduh inmiddels enig brouwsel achterover had geslagen raakte men omtrent het antwoord steeds meer in verdeeldheid en is er vooralsnog niets duidelijk. De auteur van dit schrijven gokt toch op eerstgenoemde.

Wel was duidelijk dat ONS Sneek inderdaad voldeed aan de verwachting door Leeuwarder Zwaluwen te verslaan, waardoor de Snekers in de eindrangschikking de Assenaren inderdaad voorblijven. Voor tien van de twaalf ploegen zit de competitie erop, want de wedstrijd Staphorst 2 – Urk 2 is wegens droevige omstandigheden op Urk verplaatst naar aanstaande zaterdag. De prijzen zijn echter verdeeld en misschien moet ten overvloede nog maar eens benadrukt worden dat HZVV 2 historie schreef door een prima seizoen af te sluiten met een solide derde plaats, in het trotse bezit van een periodetitel die na de zomerstop recht geeft op deelname aan het districtsbekertoernooi voor standaardteams.

Voldaan en tevreden kon coach Beumer aan het eind van de zaterdag niet nalaten een ieder nog even zegepralend te wijzen op het feit dat zijn team enige tijd terug in de eigen Brink Assurantien Arena toch maar even van kampioen Flevo Boys had gewonnen. En zoals altijd had de coach helemaal gelijk, vonden ook de overige teamleden die met de gedachte aan het aanstaande ‘weekendje weg’ genoeglijk een volgend blaker met goudgele jetsers burgemeester maakten.