Heren 2 HZVV 2 pakt periodetitel na eenvoudige zege op Bedum

HZVV 2 pakt periodetitel na eenvoudige zege op Bedum

Met nog twee wedstrijden te gaan waren de mannen van coach Beumer nog slechts een punt verwijderd van de 3e plaats op de ranglijst waarmee het team de periodetitel kon overnemen van de aanstaande kampioen in de reserve hoofdklasse A. In de eigen Brink Assurantiën Arena zou vanmiddag tegen degradatiekandidaat Bedum 2 een gelijkspel voldoende zijn om volgend seizoen deel te nemen aan het KNVB districtsbekertoernooi voor standaard teams, waarin o.a. geloot wordt tegen eerste elftallen uitkomend op 2e en 3e klasse niveau. Bij winst op de Bedumers zou ook nog eens de titel in de opgeschoonde 3e periode worden binnengehaald. Geschiedschrijving lag hiermee binnen handbereik.

Door Goos Mol

Het beste was om het begeerde resultaat zo spoedig mogelijk veilig te stellen en niet te wachten tot het laatste competitieduel tegen ACV 2, dat in zwaar weer verkeert en er al wekenlang alles aan doet om van een nacompetitieplaats af te geraken. Daarom moest vandaag de stugge laagvlieger uit het Groningse ommeland worden geslachtofferd ten gunste van een historisch hoogtepunt. De Bedumers konden echter op hun beurt nog de laatste strohalm grijpen om de hoop op klassenbehoud levend te houden, maar daarvoor waren de gasten dan weer een zege nodig op HZVV 2. Reden genoeg voor een spannend potje voetbal op het Bentinckspark zo zou men denken.

Ingmar Ramaker, Stephan Prins en Willem Jan van Dijken waren in tegenstelling tot vorige week weer redelijk fit bevonden. De spelers begonnen in de basis, maar het was nog de vraag hoe het trio zich zou houden. Daar kwam bij dat bij Bram Roffel sinds de vorige training een vervroegd paasei aan de enkel zwol en Julian Mol vanwege een blessure van Frank Strijker met Heren 1 meereisde. Zo had coach Beumer toch lichte zorgen, waardoor zelfs Mattias Mol vandaag vanaf de aftrap meespeelde en voor de zekerheid A1-speler Breno Barbosa Reis Cunha ( inderdaad hij ja ) zich na een half uur wedstrijd bij de roodwitte dugout meldde. Dit nadat z’ n ploeg eerder die dag ergens in Friesland met 2-0 onderuit was gegaan. En als we het toch over naamstoevoegingen hebben stond er onlangs een artikel in een gerenommeerd dagblad betreffende de fusie tussen de beide clubs PH en EDN in 1910, die uiteindelijk leidde tot de samenvoeging van Prins Hendrik en Ende Desespereert Nimmer Combinatie, afgekort tot PEC, uit Zwolle. Dit ter info op de bekerfinale PEC Zwolle – Ajax.

Een beetje lezer begrijpt ondertussen dat een groot gedeelte van de wedstrijd tussen HZVV 2 en Bedum 2 niet al te enerverend was. Vooral tijdens de eerste helft onderhield het publiek zichzelf met verhalen van vroeger en was volgens teammanager Lars Erik Abbing het deel voor de pauze, behoudens de drie treffers vlak voor rust, niet om aan te gluren. Pas in de 36e minuut werd men langs de zijlijn opgeschrikt door enig vertier binnen de lijnen en staakte vader Prins zijn vertellingen over de KomAs supermarkt van weleer, toen zoonlief Stephan langs de achterlijn denderde en teruglegde op Willem Jan van Dijken die de 1-0 binnenschoot. Helaas kwamen de gasten een minuut later alweer simpel op 1-1. Op slag van rust viel de 2-1 na een spervuur op het doel van de Bedumer sluitpost, die eerst een schot van Tim Tigelaar pareerde, vervolgens de knal van Mattias Mol uit de rebound uit de hoek tikte, maar in derde instantie geen vat had op de poeier van Lorenzo Benjamins, waardoor Ut Tweeduh toch nog met voorsprong de kleedkamer opzocht.

Na de pauze was er wat meer actie voor de beide goals, maar was het HZVV dat via Lorenzo Benjamins al in de 57e minuut de zege veilig stelde. Na een voorzet van Willem Jan van Dijken nam de aanvaller gecontroleerd aan en verdween de bal met een diagonale streep van dichtbij langs de Bedumer sluitpost. Bas U.W., Ingmar Ramaker en Mattias Mol maakten na verloop van tijd plaats voor Bas Oenema, Joey Timmer en Breno B. R.C, waarbij laatstgenoemde zich uitdrukkelijk manifesteerde en op aangeven van Willem Jan even voor tijd de 4-1 eindstand op het bord zette. Zonder veel zweet te vergieten behaalden de roodwitten de overwinning en mocht Ut Tweeduh zich meer dan ooit ‘Het meest gevreesde reserveteam der Lage Landen’ noemen. Middels de driepunter van vandaag waren de derde plek in de hoofdklasse A én minimaal de derde stek in de laatste periode gewaarborgd en kon de periodetitel dubbel en dwars worden gevierd. Maar liefst acht punten stond het team ‘los’ van nummer vier BCV welke vereniging onmiddellijk na afloop van het duel nog informeerde naar de uitslag van de partij HZVV 2 – Bedum 2. Teleurgesteld namen de Friezen de kennisgeving aan terwijl de roodwitten de ‘high five’s’ op elkaar loslieten en de felicitaties in ontvangst namen. Na een stroeve competitiestart die door een blessuregolf de nodige dalen kende, zette de ploeg een geweldige serie neer. Met het duel tegen ACV nog te gaan won HZVV 2 maar liefst  7 van de 10 laatste wedstrijden, verloor het team 2 keer en speelde men 1 keer gelijk. HZVV 2 en de rest van de heren die dit seizoen op wat voor manier dan ook hun bijdrage leverden:…

PROFICIAT!

Voor de statistieken op rij gaat u even naar http://hzvv-2.jouwweb.nl/