Heren 2 HZVV 2 na winst in Staphorst op weg naar historisch hoogtepunt!

HZVV 2 na winst in Staphorst op weg naar historisch hoogtepunt!

Drie wedstrijden waren er nog te gaan in de reserve Hoofdklasse A, waarin HZVV 2 nog steeds uitzicht had op een zeer goed eindresultaat. Indien Ut Tweeduh de huidige derde plaats in de klassering tot het eind toe zou weten te behouden, dan levert deze uiteindelijk een ‘vervangende periode’ op. Maar misschien zat er ook nog wel een directe periodetitel in. Om die te verwezenlijken hield HZVV 2 vorige week rivaal ONS 2 op afstand door een Duitse voetbaltraditie in ere te houden en pas in de laatste minuut van de wedstrijd de gelijkmaker te scoren. Doordat de concurrentie verloor deed HZVV 2 zowel op de ranglijst als in de laatste periode, met het ene punt nog goede zaken.

Door Goos Mol

Vandaag kon men de posities in beide charts nog verder verstevigen, maar dan moest er in de uitwedstrijd bij Staphorst 2 een goed resultaat worden behaald. Bij volle winst voor de roodwitten zou het gat met Staphorst zeven punten gaan bedragen en dat was voldoende om in ieder geval de gastheren dit seizoen voor te blijven. Op voorhand leek dit echter nog geen gemakkelijke opdracht, want het verwachte herstel van de meest hoopgevende blessuregevallen viel helaas tegen. Met Willem Jan van Dijken en Julian Mol ging het gelukkig iets beter. Willem zat alweer op de bank, terwijl Julian, niet helemaal fit, toch in de basis begon. Uit Staphorster bron werd vernomen dat ook bij de gastheren drie belangrijke spelers ontbraken, dus in beide kampen kende men personele problemen.

Wat de wedstrijd betreft was al gauw duidelijk dat de mannen van coach Beumer wisten wat er op het spel stond. HZVV 2 ging overtuigend van start en dat leverde al na twee minuten een penalty op. Frank Strijker werd in de zestien onreglementair onderuit gehaald en de scheids kon niet anders dan naar de stip wijzen. Lorenzo Benjamins ontfermde zich vervolgens over de bal om deze koelbloedig langs de doelman te schieten waardoor HZVV 2 al lekker vroeg in de pot op 0-1 stond. En als Lorenzo eenmaal het net heeft gevonden, dan wil de aanvaller het nog wel eens op de heupen krijgen, zoals ook vandaag zou blijken. Op de roodwitten was vandaag amper iets aan te merken. De heren speelden met strijdlust en passie en met name in de eerste helft kwam Staphorst er nauwelijks aan te pas. In de eerste twintig minuten troffen twee schoten van Rolf Elema net geen doel, en prikte Frank Strijker uit een snelgenomen ingooi van Bas U.W. het leer net langs de verre hoek, terwijl de gastheren niets hadden laten zien.
Het duurde tot de 23e minuut voordat de Staphorsters middels de eerste hoekschop eindelijk in de buurt kwamen van doelman Henri van der Weide, maar het leverde HZVV geen moeilijkheden op. Deze waren voor Staphorst wel aan de orde bij de tegenstoot van de bezoekers, waarbij Tim Tigelaar vanaf de zijkant Julian Mol aanspeelde, die het leer voorbij de defensie kaatste en Lorenzo Benjamins daarmee vrij baan bezorgde. Oog in oog met de doelman trok ‘Lorre’ aan het langste eind en dat betekende de 0-2 voor de Hoogeveners. Nog geen vijf minuten later werd de marge nog groter. Op de rand van de zestien werd Julian getorpedeerd en voerden Frank en Lorenzo kortstondig topoverleg omtrent de te nemen vrije schop. Na een indrukwekkende aanloop liet eerstgenoemde de bal liggen voor Lorenzo, die op zijn beurt feilloos binnenschoot en een rasechte hattrick op naam zette. Vlak voor de thee was Dion van den Berg voor Staphorst nog gevaarlijk toen hij in de zestien een voorzet heerlijk aannam, maar de inzet een makkelijke prooi werd voor Henri van der Weide. Zo werd er gerust bij 0-3 en zag het er goed uit voor HZVV 2.

Tien minuten na de thee was de meest dreigende man bij Staphorst weer dicht bij een treffer, toen zijn schot net langs de verkeerde kant van de paal verdween. Aan de andere zijde trok Julian Mol vanaf de rechterkant een sprint aan, maar richtte hij eenmaal in de zestien het vizier te hoog. Na 65 minuten werd de aanvaller naar de bank geroepen om plaats te maken voor Willem Jan en naarmate de tijd verstreek nam HZVV 2 iets meer gas terug. De ploeg had hard gewerkt en de 0-3 voorsprong leek vooralsnog niet in gevaar te komen.
Op het moment dat volgens Stephan Prins het duel aan het doodbloeden was, rook Staphorst echter nog een succesje en kon Henri van der Weide in de 70e minuut nog knap met de voet redding brengen. De HZVV- sluitpost had de afgelopen weken zoveel krediet opgebouwd dat hem het daaropvolgende achteloze uittrapje werd vergeven dat ten grondslag lag aan de Staphorster eretreffer. Ditmaal zat een kopbal van Dion van den Berg een kwartier voor tijd er keurig in en kon de 1-3 op het scorebord. Bram Roffel werd vervolgens bedankt voor de bewezen diensten ten faveure van Joey Timmer en nadat Frank Strijker vlak voor tijd Lorenzo Benjamins nog in de gelegenheid stelde om via de binnenkant van de paal zelfs z ’n vierde ( u leest het goed !) doelpunt bij te schrijven zat de reguliere speeltijd erop. Na de 1-4 werd Frank Strijker gewisseld en viel Mattias Mol voor de resterende 7 minuten blessuretijd in. De achtervolgers leverden weer punten in waardoor HZVV 2 aanstaande zaterdag thuis tegen Bedum aan een punt genoeg om een ereplaats en daarmee een geschiedkundig hoogtepunt veilig te stellen. Voor de statistieken op rij gaat u naar  http://hzvv-2.jouwweb.nl/