Heren 2 HZVV 2 pakt in blessuretijd kostbaar punt bij  ONS

HZVV 2 pakt in blessuretijd kostbaar punt bij ONS

Na het bekerverlies vorige week bij Flevo Boys kon HZVV 2 zich weer volledig richten op de competitie, waarin vandaag een belangrijke wedstrijd bij ONS 2 op het programma stond. Zowel HZVV 2 als ONS 2 boekten de laatste weken goede resultaten en daardoor bezetten de ploegen voorafgaand aan deze speelronde respectievelijk een tweede en derde plaats in de laatste periode met een onderling verschil van twee punten. Daarnaast stond Ut Tweeduh ook nog eens op een derde stek in de competitie en deden de mannen van coach Beumer dus volop mee in de strijd om een (vervangende) periodetitel.

Door Goos Mol

In Sneek stond het team echter een extra zware taak te wachten, want de lijst met geblesseerden had zich nog eens verder uitgebreid. In chronologische volgorde meldden zich al eerder Willem Jan van Dijken, Nelis Louhenapessy, Martin Snippe, Julian Mol en deze week nog Ingmar Ramaker bij de ziekenboeg, waarbij gelukkig de aantekening geldt dat enkele heren aan de beterende hand zijn. Om het tekort op te vangen sloten Frank Strijker,Joey Timmer, Stefan Engberts en niemand minder dan Edward Eshuis vandaag aan bij de equipe van Heren 2.

Maar net als vorige week bij Flevo Boys had HZVV 2 het in de eerste helft moeilijk en kwam de meeste dreiging van de thuisploeg, die echter zodra het zestienmetergebied in het vizier kwam, ook niet echt gevaar kon stichten. Het leverde ONS in de beginfase enkele corners op, die werden afgeslagen of simpel door doelman Henri van der Weide uit de lucht werden geplukt. Na zo’ n tien minuten waagde HZVV zich eens voorzichtig voor het doel van de tegenstander middels een vrije trap van Bas U.W., die ruimschoots over het doel verdween. De actie werd vervolgd met de eerste hoekschop van de roodwitten, waaruit Stephan Prins de bal met net iets te weinig kracht in de handen van de keeper kopte. Het betrof hier slechts twee kleine plaagstootjes, terwijl in de tegenstoot Henri van der Weide voor het eerst serieus gestrekt moest.

In de 17 de minuut liet HZVV 2 eindelijk een fatsoenlijke aanval zien, opgezet door Lorenzo Benjamins, die aflegde op Edward Eshuis, wiens schot door de Sneker goalie werd gepareerd. Bram Roffel reageerde alert op de terugspringende bal en bracht nogmaals Eshuis in stelling, die ditmaal het leer over het doel mikte. Even later was Tim Tigelaar dicht bij een treffer toen hij verrassend vanaf zo’ n 35 meter uithaalde en de bal op de lat zag belanden. Wat de roodwitten betrof was het dit voorlopig, want hierna nam ONS nadrukkelijk het initiatief en zorgde de blessurebehandeling van Stephan Prins enige tijd later voor een dankbare adempauze.

Vlak voor de thee ondernam Edward Eshuis nog eens een poging van afstand door een uittrap van Henri van der Weide prima aan te nemen en van ver in een keer op de goal te schieten. De bal miste rakelings het doel en nadat ook Nick Neumann nog een vrije trap nam, welke in een rugbywedstrijd meer resultaat zou hebben opgeleverd, werd er gerust bij 0-0.

Het moment van bezinning bracht vooralsnog geen verandering in het spelbeeld. ONS was de bovenliggende partij en nadat Henri van der Weide meteen na de aftrap met een beste reflex nog redding bracht, kwamen vijf minuten later de gastheren verdiend op een 1-0 voorsprong. Terwijl het zonnetje vrolijk scheen kreeg ONS steeds meer ruimte en pakten figuurlijke wolken zich samen boven Ut Tweeduh. De tijd was rijp voor een maatregel, bedacht ook coach Beumer, die Frank Strijker inzette ten koste van Bas U.W.

Na ruim een uur spelen kreeg ONS 2 met dank aan de scheidsrechter een uitgelezen mogelijkheid de marge verder uit te bouwen. Het was DIK, maar dan ook DIK buitenspel toen lijnrechter Leroy Ribberink het vaandel zelfverzekerd omhoog stak, maar de man in het geel zette z’ n oogkleppen op en negeerde het sein volkomen. Gelukkig was daar weer die dekselse Henri van der Weide die oog in oog met een ONS - spits recht sprak. Ton Beumer greep nogmaals in en wisselde met nog 20 minuten op de klok Bas Oenema voor Stefan Engberts, waarna HZVV warempel wat meer vat kreeg op het duel. Lorenzo Benjamins was twee keer in de buurt van de gelijkmaker evenals Frank Strijker, die met twee kopballen net geen succes had.

De invallers zorgden duidelijk voor meer ‘drive’ en coach Beumer gooide de laatste wissel er ook nog maar eens tegenaan. Joey Timmer kwam voor Stephan Prins en dat zorgde voor nog meer druk op de Friese ketel, wat uiteindelijk succes opleverde. In de 82e minuut nam Nick Neumann weer eens een vrije trap van de zijkant en was Frank Strijker er als de kippen bij om de 1-1 bij te schrijven. Terwijl het er alle schijn van had dat de eindstand was bereikt, sloegen bij de leidsman de oogkleppen nog verder naar binnen. ONS mocht zomaar een vrije trap nemen op de punt van de roodwitte zestien en nadat de bal onderweg lichtelijk door een aanvaller werd geschampt suisde het leer onhoudbaar langs Henri van der Weide. De 2-1 was een beste tik op de neus van de Beumerboys die zich wonderwel snel herpakten om op de valreep alsnog verhaal te halen.

In blessuretijd kwam Frank Strijker na enkele schermutselingen rond de penaltystip in balbezit maar werd z’n inzet halfbakken weggewerkt, waarna het leer voor de voeten rolde van Edward Eshuis. In een doelmond vol met trekkende en duwende spelers vond de spits het enige overgebleven gaatje en sloeg z’n ziedende schot vernietigend tegen het net in de rechter bovenhoek. Meteen na de 2-2 vond de scheids het welletjes en ging er een belangrijk punt mee naar het Bentinckspark. Voor de statistieken in een oogopslag gaat u even naar http://hzvv-2.jouwweb.nl/