header-logo
Heren 2 HZVV 2 verliest bij Flevo Boys en mist wederom finaledag beker

HZVV Heren 2

HZVV 2 verliest bij Flevo Boys en mist wederom finaledag beker

Dit weekend stond o.a. het bekertoernooi op het programma en daarin had HZVV 2 het in tegenstelling tot veler verwachting wederom geschopt tot een plek bij de laatste vier zaterdagteams. Aanvankelijk bestond er de nodige twijfel over het behalen van een goed resultaat in dit toernooi, maar voorlopig evenaarde het team eenzelfde prestatie als vorig seizoen, toen de mannen van coach Beumer in Drachten onverdiend werden uitgeschakeld in dezelfde fase van de strijd. Nu mocht HZVV 2 met Flevo Boys 2, Balk 2 en d’ Olde Veste 2 uitmaken welke twee ploegen in mei zouden deelnemen aan de finaledag, waar ook de twee overgebleven zondagteams worden verwacht.

Door Goos Mol

HZVV 2 had een uitwedstrijd geloot tegen het sterke Flevo Boys 2, dat dit seizoen op alle fronten favoriet is. De Emmeloorders wonnen in de knock-outfase enkele keren met ruime cijfers en gaan ook nog eens vanaf speelronde 1 aan kop in de reserve hoofdklasse A waarin ook HZVV 2 uitkomt. Maar op voorhand was er hoop, want in de reguliere competitie stonden de kemphanen dit seizoen al twee keer tegenover elkaar en waar Ut Tweeduh in Emmeloord met 4-0 ten onder ging baarde HZVV 2 onlangs in eigen huis opzien door knap met 1-0 van de polderboys te winnen. De roodwitten stegen na vier zeges op rij naar een derde stek en gezien de posities op de ranglijst was de wedstrijd  Flevo Boys 2 - HZVV 2 op papier in ieder geval een interessant affiche.

Rond het middaguur stond er aan de sportveldenweg een touringcar van operator Lanting klaar en nadat de heren Manusiwa en Akse zich als laatste supporters in een buszetel hadden neergevleid, klonk even na 12:15 uur het vertreksignaal. Met zo’ n 30 inzittenden was het ‘volle bak’ en zat op iedere fauteuil  een goed gelouterde passagier met in het vooruitzicht een respectabele voorraad gerstenat welke in de bekende groene kratten in het vooronder gereed lag ter consumptie. Was het niet om de zege te vieren, dan was het wel om het verdriet te verzuipen!

Eenmaal gearriveerd op het sportpark Ervenbos scheen er een heerlijke voorjaarszon die het kwik deed oplopen tot zomerse waarden, en nadat ook de nakomers uit Hoogeveen hadden plaatsgenomen op de houten bankjes op het talud tegenover de hoofdtribune, gingen de jassen uit en de mouwen omhoog in afwachting van het spektakel. Op een moment als dit zou Lou Reed zomaar het nummer Perfect Day kunnen hebben gecomponeerd, al zouden de roodwitten daar later op de dag anders over denken. Dat gold ook voor Anton Spitse, die zich in eerste instantie vol lof uitte over enkele plaatselijke jonkvrouwen naast welke hij al dan niet moedwillig op een bankje was aangeschoven. Helaas kozen zij het hazenpad nadat enige ontluchtingsdampen aanwaaiden uit de richting van een bekende Hoogeveensche kantinetijger. Hidde Streutker hanteerde vanmiddag het vaandel, dit ter info.

Wat de wedstrijd betreft namen de ontwikkelingen in Emmeloord een minder positieve wending. Terwijl de spelers zich opwarmden werd duidelijk dat de scheids nog steeds niet was gearriveerd en nadat er een vervanger uit z’n comfortabele tuinstoel was gelicht begon de wedstrijd maar liefst drie kwartier later dan gepland. Of het nou daaraan lag, óf aan het mooie weer, óf aan het feit dat de roodwitten eerder op de dag misschien te diep in de pan met overheerlijke macaroni van chefkok Dick Masselink hadden gekeken, …HZVV 2 kende een zware middag. Dat wil niet zeggen dat Flevo Boys een geweldige indruk maakte, want ook de Emmeloorders imponeerden nauwelijks. Maar dat zou de poldernaren na afloop worst zijn.

In de aanvangsfase lag het tempo veel te laag en speelden beide ploegen het balletje rustig rond, zonder het elkaar lastig te maken. Zoekend naar een opening en wachtend op een foutje van de opponent ging dit de thuisploeg na elf minuten van slaapverwekking nog het beste af. Een der Flevospitsen verraste plotseling met een tempoversnelling en komend vanaf de linkerkant passeerde deze simpel twee Beumerboys om vervolgens ongestoord de 1-0 aan te tekenen. Men stond erbij en keek er na terwijl zich onderaan enkele neuzen een grote druppel vormde.

Halverwege de eerste helft waren het alweer de gastheren die dicht bij een volgende treffer waren, maar gelukkig waren doelman Henri van der Weide en het aluminium goed op elkaar afgestemd en verdween de bal via de ligger in het luchtledige. Zo ontsnapte HZVV 2 aan de tweede tegengoal, waarna de ploeg langzamerhand iets beter in haar spel kwam. Grote kansen bleven echter uit en na een afgeslagen corner van Bram Roffel volgde daarentegen weer een snelle tegenstoot van de thuisploeg waarbij Henri van der Weide goed uit z’ n doel kwam en de bal tot hoekschop verwerkte. Wat het nieuwe seizoen betreft moet de sluitpost toch nog maar eens nadenken over z’ n toekomst!

In de 40e minuut was daar dan eindelijk de eerste serieuze kans voor HZVV. Julian Mol stuurde Lorenzo Benjamins de diepte in, maar het stuitende leer was schijnbaar zo moeilijk te controleren dat het schot van de aanvaller, die ook nog eens door twee verdedigers werd belaagd, ver naast de goal vloog. Even voor de thee greep Stephan Prins als voorlaatste schakel goed in en hield hij de 1-0 tot de pauze in takt. Met deze tussenstand kwamen de bezoekers goed weg.

Martin Snippe en Julian Mol bleven bij aanvang van het tweede bedrijf jammer genoeg geblesseerd achter in de kleedkamer. Martin greep met een van pijn vertrokken gezicht naar de lies, terwijl Julian last had van z’ n rug nadat hij ietwat te vurig was besprongen door een tegenstander. Tim Tigelaar en Joey Reynaert waren de vervangers.

In de tweede helft ging het tempo wat omhoog en daarmee kreeg de wedstrijd iets meer aantrekkingskracht. De eerste tien minuten na de hervatting kwamen op naam van HZVV dat in die periode kansjes kreeg via een omhaal van Ingmar Ramaker en een schot van Lorenzo Benjamins. In de 60e minuut werd de hoop op enig resultaat grotendeels weggevaagd toen de bal zomaar werd ingeleverd en Flevo Boys dankbaar gebruik maakte van het kadootje. Een van de roodwitte verdedigers krabde zich na de 2-0 nog eens bedenkelijk achter de oren, maar dat had hij misschien beter voorafgaand aan z’ n foutieve inspeelmoment kunnen doen.

Om een lang verhaal niet langer te maken rest nog de melding dat HZVV 2 er alles aandeed om de aansluiting te realiseren. Stephan Prins fungeerde als extra vooruitgeschoven man, maar verder dan een kopbal op de paal door Ingmar Ramaker kwam het niet. Na het laatste fluitje stortten de moegestreden ridders tegen het gras en voelden de pijntjes nog pijnlijker. Het bekeravontuur zit erop en Ut Tweeduh kan zich volledig richten op de laatste vier competitiewedstrijden. Voor de statistieken in een oogopslag klikt u even op  http://hzvv-2.jouwweb.nl/