Heren 2 HZVV 2 revancheert zich tegen Drachtster Boys

HZVV 2 revancheert zich tegen Drachtster Boys

Ut Tweeduh zat de afgelopen weken flink in de lift en na de zakelijke 0-2 overwinning vorige week bij hekkensluiter Leeuwarder Zwaluwen steeg het team zelfs van een 5e naar de 3e plaats op de ranglijst. Opvallend daarbij was het doelsaldo van minus zes, wat het gevolg was van enkele zeperds waaronder een 7-0 nederlaag afgelopen oktober bij Drachtster Boys 2. Vandaag waren dezelfde Drachtenaren te gast in de Brink Assurantiën Arena en hopelijk kon HZVV 2 het slippertje van toen rechtzetten. In tegenstelling tot de opmars van Ut Tweeduh zaten de Friezen in een serieuze dip, nadat men in de laatste zeven wedstrijden maar liefst zes keer onderuit was gegaan. Waar Drachtster Boys in speelronde tien nog fier op de 3e stek stond, wenkte nu warempel het degradatiespook. De bezoekers smachtten naar een overwinning en de ploeg zou er alles aan doen om vandaag een omslagpunt te bewerkstelligen.

Door Goos Mol

Zoals ad interim reporter Bram Roffel vorige week z’ n verslag begon ( De heer ‘Koef’ wordt nogmaals bedankt voor een prima schrijfbeurt! ) met de mededeling dat de jongste telg van de familie Mol zich moest melden bij Heren 1, was dat vandaag wederom het geval. Daarnaast breidde de ziekenboeg zich helaas uit met twee nieuwe namen. Pechvogel Willem Jan van Dijken raakte vorig weekend op de akkers in Leeuwarden na een rentree die slechts enkele maanden duurde weer geblesseerd en Nelis Louhenapessy was na een ingreep in het Scheperziekenhuis eveneens niet inzetbaar. Gelukkig keerden coach Beumer, teamleider Abbing en captain Tigelaar afgelopen dinsdagavond met goede berichten terug uit Emmen alwaar Nelis die dag was geopereerd. Het was goed om te zien dat de rechtsback afgelopen donderdagavond alweer naar het sportpark kwam om z’ n verhaal te doen en vandaag naast o.a. Nico Eshuis, Mattias Mol en Joey Reynaert plaatsnam op de bank om z’ n makkers te steunen.

Vanuit de dugout zag ook een fanatiek meecoachende Nelis dat beide ploegen voor rust redelijk aan elkaar waren gewaagd, maar dat er vooral in de eerste helft weinig actie plaatshad voor de goals. De eerste hoogtepunten dienden zich pas na vijftien minuten wedstrijd aan toen er twee doelpunten vlak na elkaar vielen. De openingstreffer kwam op naam van HZVV toen Martin Snippe vanaf de rechterkant de bal voorgaf op Lorenzo Benjamins, waarna de spits simpel maar effectief de 1-0 langs de doelman schoof. Aansluitend counterden de Friezen via hun razendsnelle aanvallers weer rap naar gelijke hoogte. Na de 1-1 kwam het tweede kwartier op naam van Drachtster Boys’ nummer zeven. In de rol van komediant, schitterde de spits in een poging de nodige kansen te creëren middels het opvoeren van een ware ‘piep’ show. Bij het minste of geringste stortte de speler piepend en kermend ter aarde, maar zowel scheidsrechter Hein als grensrechter Spitse trapten niet in de trucages.

Na de ‘one man show’ was het eindelijk weer tijd voor een serieus moment. De doelman van Drachtster Boys kwam af en toe wat ver uit z’ n hok en dit werd de sluitpost in de 30e minuut fataal. Bij het uitverdedigen van de Friezen zetten de roodwitten druk en het was weer Lorenzo Benjamins die in balbezit kwam om vervolgens van afstand de 2-1 in het lege doel te mikken. Op slag van rust tikte HZVV doelman Henri van der Weide nog knap een bal uit de kruising en zo gingen de ploegen bij 2-1 richting de theebekers.

Het tweede part begon met een sterker HZVV 2 dat in de 52e minuut fortuinlijk de voorsprong vergrootte. Ingmar Ramaker scheerde zich weg langs de rechter kant en diens voorzet werd door een Drachtster verdediger onhoudbaar in het eigen doel gekopt. Helaas voor de Friezen was de sneue 3-1 een feit en gezien het spelbeeld na rust leek de marge voorlopig geruststellend. Na een vrije bal van Stephan Prins volgde een voorzet van Bas U.W. waaruit de bal door Bram Roffel net naast werd gekopt en na een slim hakballetje van Lorenzo Benjamins schoot Rolf Elema vlak langs de verkeerde kant van de paal. Maar zo halverwege de tweede helft vonden de gasten plotseling de aansluiting. De Drachtster spits met rugcijfer zeven eiste nu positief de aandacht door zomaar ongestoord vanaf de middenlijn door de roodwitte linies te slalommen om daarna z’ n gram te halen met een volgende treffer. Verdedigend was het even ‘slappe hap’ bij Ut Tweede en via 3-2 klom de tegenstander weer in het zadel.

Maar de mannen van coach Beumer behielden het initiatief en in de 70e minuut had Ingmar Ramaker een hernieuwde marge van twee op de schoen. De aanvaller veroverde tijdens de opbouw van de Drachtenaren knap de bal, maar oog in oog met de doelman liep het uit op een hoekschop. Een kwartier voor tijd schoot dezelfde Ingmar nog eens naast en even later gaf hij nog eens voor op Bram Roffel die het leder in een keer op de slof nam, welke actie weer resulteerde in een corner die niets opleverde. Ondertussen probeerde Drachtster Boys met enkele afstandschoten de gelijkmaker te realiseren, maar deze waren amper gevaarlijk.

De beslissing viel tien minuten voor tijd toen Lorenzo Benjamins vanaf links voorzette op Ingmar Ramaker die met het binnenkantje van de voet eindelijk de bal tegen het net plaatste. Na de 4-2 zette Drachtster Boys nog even aan, maar HZVV 2 was via schoten van Lorenzo Benjamins en Ingmar Ramaker nog het dichtst bij een volgende treffer.  Het bleef bij 4-2 en de mannen van coach Beumer deden met de 4e competitiezege op rij weer goede zaken.