Heren 2 HZVV 2 boekt zakelijke overwinning op Leeuwarder Zwaluwen

HZVV 2 boekt zakelijke overwinning op Leeuwarder Zwaluwen

Doordat de jongste telg van de familie Mol afgelopen zaterdag zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht, kreeg Reinier de Boer er een concurrent bij. Goos Mol, die logischerwijs verkoos om zijn zaterdagmiddag langs het veld in Nunspeet door te brengen, is namelijk naast trouwe supporter ook de vaste auteur van de wekelijkse wedstrijdverslagen van ‘Ut Tweeduh’. Doordat het niet verschijnen van een wedstrijdverslag tot onrust zou kunnen leiden bij de vaste lezers, is er door de selectie besloten om dit maal zelf voor een verslag te zorgen.

Door Bram Roffel

08:45 Mentale voorbereiding
Tijdens het ontbijt begint de wedstrijd van aankomende middag als speler door je hoofd te malen. Wat zal ons vanmiddag te wachten staan? Vorige week zelf knap met 1-0 van de koploper gewonnen, terwijl de tegenstander en tevens drager van de rode lantaarn in de reserve hoofdklasse A met 13-0 verloor bij sc Genemuiden. Het eerste wat je dan denkt als voetballer is: ‘We moeten deze wedstrijd niet onderschatten’. Tussen de happen Brinta door vond ik nog de tijd om op te zoeken wat onderschatten nou echt inhoud. Volgens de VanDale betekent het “te laag waarderen”. De bekendste voorbeelden van onderschattingen zijn de strijd die Goliath van David verloor en Hitler die dacht Rusland in te kunnen nemen. Van deze twee voorbeelden kun je inderdaad stellen dat de één de ander te laag waardeerde. Met dit in het achterhoofd werd de fiets uit de schuur gehaald en koers gezet richting het sportpark.

09:45 De wedstrijdbespreking
Klaarblijkelijk dacht trainer Ton Beumer er hetzelfde over. Nadat de opstelling bekend was gemaakt, ging het met name over het onderschattingsgevaar. Met de doordenker “op de wind van gisteren kun je vandaag niet zeilen” werden de spelers richting de auto’s gestuurd.

12:00 De wedstrijd
Helaas vond de wedstrijd plaats op een knollenveld waar je nog geen hond op zou durven uitlaten. Met gevaar voor eigen ledematen deden 22 mannen hun best om er wat van te maken. De wil en motivatie was zeker aanwezig, maar tot goed voetbal is het de hele wedstrijd niet gekomen. Gelukkig had onze creatieve speler Willem Jan van Dijken vlak voor rust een oprisping en schoot hij de bal met buitenkant rechts de kruising in. 0-1, een wereldgoal. In de tweede helft was het allemaal niet veel beter. Doordat de keeper van De Zwaluwen de bal tegen de doorjagende Bram Roffel aanschoot, kon deze vervolgens makkelijk de bal in het lege doel schuiven. 0-2, een intikker. Voor de rest gebeurde er niks bijzonders en was het een wedstrijd om snel te vergeten. Belangrijk was de zege echter wel en door de overige uitslagen staat ‘Ut Tweeduh’ nu op de derde plaats in de competitie!

15:00-20:00 Het ontspannende gedeelte van de zaterdag
Terug in Hoogeveen werden de tafels aan elkaar geschoven en werd onder het genot van een biertje de wedstrijd geanalyseerd. De wedstrijddag werd vervolgens door de selectie gezamenlijk afgesloten in een restaurant aan de Hoogeveense Gazastrook. Het mooie van dit team is dat het bestaat uit jongens die er voor elkaar zijn in goede en in slechte tijden. Deze kracht mag zeker niet worden onderschat.