Heren 2 HZVV 2 verslaat koploper Flevo Boys

HZVV 2 verslaat koploper Flevo Boys

Dankzij een degelijke 1-3 winst op Urk hadden de mannen van Ton Beumer twee weken terug de eerste stap gezet richting de doelstelling om tenminste zes punten te vergaren tijdens een zwaardere fase in het programma. Het ging hierbij om drie opeenvolgende duels tegen respectievelijk nummer twee Genemuiden, concurrent Urk, en lijstaanvoerder Flevo Boys. Voor deze drie wedstrijden stonden dus twee zeges op het verlanglijstje van coach Beumer, die hiermee hoog, maar zeker niet ten onrechte, had ingezet. De beide favorieten voor de titel, Flevo Boys en Genemuiden, lagen dan wel een straatlengte voor op de rest, maar op grond van de recente resultaten van Ut Tweeduh en inachtneming van de geflatteerde vertoning van een ‘geblesseerd’ HZVV 2 destijds in Emmeloord, was enig gewin op de koploper vandaag niet ondenkbaar. Daar komt nog bij dat het leergeld uit eerdere speelrondes zich langzamerhand lijkt uit te betalen en dat de herintreding van herstelde spelers zich laat gelden. Dat ondervond vanmiddag ook de trotse lijstaanvoerder uit Emmeloord, welke ploeg twee weken geleden nog een voorsprong van zes punten had op Genemuiden, maar deze vanmiddag zag slinken tot slechts één puntje.

Door Goos Mol

De roodwitten speelden vandaag in ieder geval voor rust geconcentreerd vanuit een goede  organisatie en het was opvallend dat Flevo Boys amper kansen creëerde. De gerenommeerde polderboys mochten zelfs van geluk spreken dat het na 45 minuten nog steeds 0-0 stond. Lorenzo Benjamins had al na drie minuten de score voor HZVV kunnen openen toen de doelman van de Emmeloorders z’ n defensie te zacht inspeelde, waarna ‘Lorre’ het leder oppikte en oog in oog met de goalie verscheen. Laatstgenoemde pareerde echter de inzet en maakte daarmee z’ n fout goed.
Terwijl de bezoekers vooralsnog hun reputatie niet waar maakten was er na een kwartier wedstrijd de volgende goede mogelijkheid voor de thuisclub. Julian Mol speelde Ingmar Ramaker in de zestien aan, die vervolgens uithaalde en het leder net over de kruising zag verdwijnen. Ondertussen liet Flevo Boys wel af en toe haar gezicht zien rond het zestienmetergebied van HZVV, maar echt overtuigend gebeurde dat niet. Vlak voor de thee zette Julian Mol de kop nog eens tegen een voorzet van Willem Jan van Dijken, waarbij de bal in de handen van de keeper belandde en dat gaf de verhoudingen nog maar eens weer. In de slotminuten van de eerste helft probeerde Flevo Boys uit de tweede linie maar eens iets te ondernemen, maar de twee pegels van afstand werden door een prima in vorm verkerende doelman Henri van der Weide onschadelijk gemaakt. De brilstand bij rust was tegen een opponent als Flevo Boys op zich een prima prestatie, maar gezien de kansenverhoudingen had HZVV 2 best een voorsprong mogen nemen.

Na de pauze golfde het spel aanvankelijk op en neer. HZVV 2 begon meteen in de 47e minuut met een corner van Willem Jan van Dijken die door Martin Snippe net naast de goal werd geknikt en aan de andere kant ontstonden er, nadat Henri van der Weide eerst een nuttige redding had verricht, nog enkele hectische flipperkastmomenten voor het roodwitte doel. In de tegenstoot was het weer Lorenzo Benjamins die op zijn beurt de bal vanaf 25 meter krap langs het Flevodoel prikte.
Het schouwspel bleef spannend, met als klapstuk voor het thuislegioen dat ultieme ogenblik van gelukzaligheid, dat plaatshad zo rond de 58e minuut. Te dien tijde gaf de snelle Lorenzo Benjamins met de bal aan de voet flink gas langs de linker kant en kreeg hij aan de overzijde de vrijgelopen Julian Mol in de smiezen. Met een afgemeten breedtepass bereikte ‘Lorre’ z’ n kompaan waarna Julian vanaf zo ‘n 20 meter uit een bijna onmogelijke hoek het leder subliem in de verre hoek hevelde. ‘Een wereldgoal ‘ , zo constateerde coryfee Henri Duinkerken, die uitblinkt in deskundigheid en in z’ n glansrijke carrière al vele voetbalfragmenten de revue heeft zien passeren. Jazeker, als er iemand verstand heeft van het spelletje dan is het wel ‘Dune’! Maar nog mooier en niet onbelangrijk was dat daar eindelijk die dikverdiende 1-0 op het scorebord stond welke de heren met z’ n allen hadden bewerkstelligd. In het veld raakte men ten gevolge van de voorsprong buiten zinnen, in de dugout sprongen de bankzitters een gat in het plafond en achter de reclameborden was de ontlading al niet veel minder. Dat is óók voetbal! Evenals het voorval dat een der begeleiders van Flevo Boys teleurgesteld maar moedig het doorzichtige gastenhok verliet om enkele toeschouwers aan te spreken die vanaf de zijlijn enkele door de arbitrage onopgemerkte zaken voorzichtig kenbaar maakten. Gelukkig waren de betreffende supporters oud en wijs genoeg.
Er was ondertussen nog een half uur te gaan waarin het als maar zenuwachtiger wordende Flevo Boys de druk langzaam opvoerde. Met het zweet voor de plaat en strijdend op alle fronten boden de roodwitten de situatie echter het hoofd. Op het middenveld werkten Rolf Elema en Martin Snippe zich een slag in de rondte en in de defensie werden alle zeilen bijgezet en nam men geen enkel risico. Naarmate het laatste fluitsignaal dichterbij kwam werd het langzaam duidelijk: de drie punten waren vandaag voor Ut Tweeduh, dat de koploper de tweede nederlaag van het seizoen bezorgde. Voor de derde zaterdag op rij ging er maar weinig fout en konden de complimenten naar de Beumerboys.