Heren 2 HZVV 2 hervat competitie met nederlaag  tegen Genemuiden

HZVV 2 hervat competitie met nederlaag tegen Genemuiden

Voor het eerst na de competitiestop draaide het dit weekend voor HZVV 2 weer serieus om de punten. En naar verwachting zouden de mannen van coach Beumer redelijk beslagen te velde komen, want ter voorbereiding op de herstart speelde de equipe vanaf half januari maar liefst vijf oefenwedstrijden. De serie startte met een HZVV 2 onwaardige 0-5 nederlaag tegen Ruinen 1, waarna het verlies van 3-0 bij ‘d Olde Veste 2 enigszins geflatteerd kon worden genoemd. Vervolgens werden er twee nipte thuiszeges behaald op achtereenvolgens CSVC 1 (5-4) en Raptim 2 (3-2), en een week terug werd de oefenreeks afgesloten met een overtuigende 4-0 winst op Flip Vellinga’s eersteklasser FC Meppel 2. De oefeningen toonden dus een opgaande lijn, maar om deze dit weekend al meteen door te trekken kon wel eens moeilijk worden. In de Brink Assurantiën Arena was namelijk Genemuiden 2 te gast, en dat was sinds lange tijd de onbetwiste nummer twee van de ranglijst.

Door Goos Mol

De bezoekers verloren tot nu toe slechts drie keer en het was uitgerekend HZVV 2 dat afgelopen september in het uitduel verrassend een einde maakte aan de ongeschonden status van de tapijtstekers. De roodwitten counterden in die wedstrijd met Reza Hosseini in de hoofdrol effectief naar een 0-3 overwinning en het verlies was de aanleiding tot oplaaiend stof in Genemuider kring. Getuige ook de verslaggeving op de website van de sportclub betreffende het tweede team, waarin ook voor buitenstaanders zeer interessante passages te vinden zijn.

Vandaag moest Ut Tweeduh het echter doen zonder eerste elftalspeler Reza en was de  assistentie van Heren 1 toebedeeld aan Frank Strijker en Lorenzo Benjamins. Een fitte en balvaste Ingmar Ramaker mocht het aanvalsdriftige duo kracht bijzetten en zo leek men voorin klaar voor de strijd. Gesteund door een stevige rugwind was het zaak om in de eerste helft een voorschot te nemen op misschien wel een tweede zege op deze opponent. De onstuimige bries echter, die bij vlagen aanwakkerde tot stormkracht, speelde uiteindelijk HZVV 2 de grootste parten. Ten gevolge van de weersomstandigheden was de thuisploeg voor de pauze inderdaad veelal te vinden op de helft van de tegenpartij, maar het overwicht leverde te weinig op. In de eerste twintig minuten toonden Lorenzo en Ingmar zich ongelukkig in de afwerking en waren het plotseling de gasten die halverwege de eerste helft op voorsprong kwamen. Het was voor de eerste keer dat Genemuiden de straffe tegenwind succesvol trotseerde en de bal vanuit de eerste de beste hoekschop zomaar werd binnengekopt.

Ook na de 0-1 acteerde HZVV 2 bijgestaan door de elementen voornamelijk op de helft van de tegenpartij, maar het rendement hield niet over. Vlak na de openingstreffer raakte Frank Strijker in vrijstaande positie na een voorzet van Tim Tigelaar de bal faliekant verkeerd, waarna het wegspringende leer ook door Ingmar niet de juiste richting kon worden meegegeven. Het was een voorbeeld van een aantal mislukte doelpogingen tot dat moment. De klok stond inmiddels op een klein half uur toen de thuisploeg meer geluk had. Bij een hoekschop van Willem Jan van Dijken zag de scheids een onreglementaire duw in de zestien, waarop de leidsman gedecideerd  naar de stip wees. Willem Jan die even daarvoor nog een beroep had gedaan op het helende vocht uit de waterzak schoot desondanks zelfverzekerd vanaf elf meter raak. De 1-1 bleef staan tot de rust, maar wetende dat na de thee niet alleen van speelhelft, maar ook van windrichting zou worden gewisseld, zag de situatie er voor de Hoogeveners het minst rooskleurig uit.

Terug uit de kleedkamers volgde eenzelfde situatie als voor de pauze. Met de weersomstandigheden op de hand voerde nu Genemuiden de boventoon, maar waren het dit keer de mannen van coach Beumer die in de 53e minuut tegen de verhouding in op voorsprong kwamen. Na een afgemeten pass van Bas Uiterwijk Winkel zag Ingmar z’ n inzet eerst nog gepareerd, maar zette hij in tweede instantie de 2-1 op het scorebord. De vreugde duurde helaas niet lang. Onmiddellijk nam Genemuiden weer het initiatief en via een prachtige pegel van afstand lag vijf minuten later de 2-2 onhoudbaar achter doelman Henri van de Weide. Even leek Frank Strijker bij een uitbraak een hernieuwde voorsprong te noteren, maar de woei haalde de vaart uit de bal, die daardoor ruim voor de doellijn kon worden weggewerkt.

Vanaf dat ogenblik maakten de gasten aan alle illusies een eind. Onder invloed van de weersomstandigheden gingen de roodwitten in verdedigend opzicht enkele malen in de fout en de alerte aanvalsmachine  van de tegenpartij wist daar wel raad mee. Binnen de kortste keren stond er 2-5 op het scorebord, zo constateerde helaas ook een trio bankzittende jeugd. Frank Strijker krulde in slotfase de 3-5 nog prachtig in de verre hoek, maar daar bleef het bij. HZVV 2 staat nog steeds op een zesde stek, met vreemd genoeg het op één na hoogste aantal doelpunten tegen. Volgende week in Urk stelt het legioen een zege zeer op prijs.