Heren 2 HZVV 2 met ruime cijfers onderuit in derby tegen Noordscheschut

HZVV 2 met ruime cijfers onderuit in derby tegen Noordscheschut

De eerste seizoenshelft zat erop en na een wat mindere periode leek HZVV 2 weer op de goede weg. Na de overwinningen op Bedum (0-2) en ACV (2-1) was de ploeg de degradatiezone enigszins  ontstegen en ondanks de zevende plaats op de ranglijst bedroeg het verschil met nummer drie BCV nog maar 3 punten. En dat gat kon zelfs vandaag worden gedicht, maar dan moest er wel worden gewonnen in een van de meest enerverende derby’s van het noorden. Op het programma stond namelijk de uitwedstrijd tegen Noordscheschut 2, welke gemeentegenoot met 2 punten minder een plekje lager dan de roodwitten stond genoteerd. De winnaar van het duel zou vandaag in ieder geval goed boeren, want bij een zege voor Noordscheschut zouden de dorpelingen ten koste van HZVV een plaats stijgen en ook weer aansluiting bij de subtop vinden, terwijl HZVV 2 bij een driepunter zich zomaar kon verbeteren naar een vierde plek!  De heren van coach Beumer waren dan wel afhankelijk van de andere uitslagen, maar in theorie was het mogelijk.

Helaas was zich echter vanmiddag maar één team bewust van deze feiten en dat was de thuisploeg. Noordscheschut stroopte van meet af aan de mouwen hoog op en de strijdvaardige gastheren waren voor de pauze heer en meester. De Meulewiekers zaagden van dik hout planken en de spookbeelden van de met 7-0 verloren uitwedstrijd bij Drachtster Boys verscheen weldra op het netvlies van de roodwitten. Veel te gemakkelijk vonden de gedreven Schutters hun weg door de gatenkaas van de opponent, die haar onmacht uitte met kansloze lange ballen. Bij rust had HZVV 2 geen enkele kans gehad, terwijl Noordscheschut de lat al eens had geschampt en er al twee ballen in had liggen. Na vijfenveertig minuten stond er dus 2-0 op het scorebord en daarmee was de tussenstand nog mild uitgedrukt.
Na de thee had het er even de schijn van dat HZVV 2 orde op zaken wilde stellen, maar toen ook de eerste opgelegde kans er niet inging was dat al een slecht voorteken. Noordscheschut liep simpel uit naar 4-0 en bij zo’ n marge zijn normaalgesproken de schapen op het droge. Natuurlijk had HZVV 2 het nooit zover mogen laten komen en leek de missie vroegtijdig te zijn mislukt. Toch schiep Stephan Prins halverwege de tweede helft nog enig licht in de duisternis. Ditmaal vloog z’ n vrije trap wél langs de doelman en bij 4-1 was er ineens een sprankje hoop. HZVV 2 zette echter te laat aan en wie Noordscheschut kent, kent ook de clubeigen strijdwijze. Bijgestaan door de grensrechter en schoppend naar alles wat bewoog duldde de thuisclub koste wat het koste geen volgende tegentreffer. Zelfs bij een glasheldere 4-2 van de ingevallen Xavier stak de vlaggenist, opgezweept  door een rumoerige supportersschare, triomfantelijk het vaandel omhoog. De scheids, die teveel onder de indruk was van de lelijke blote kuiten van de vaandeldrager, stonk er voor de zoveelste keer in. HZVV 2 zag er geen heil meer in en staakte het vuren. De mannen van coach Beumer hadden immers al genoeg blessures. Een laatste tegentreffer was het gevolg waardoor er een blamerende 5-1 eindstand in de boeken kon.

Laat het, na enig glaszuiver commentaar richting arbitrage, wel duidelijk zijn dat HZVV 2 de nederlaag volledig aan zichzelf mag wijten. De stelling luidt dat er geen domme vragen zijn, maar enkel domme antwoorden, maar degene die vanmiddag vroeg waarom HZVV 2 zo gemakkelijk vijf treffers om de oren kreeg bewijst maar weer eens de uitzondering op de regel.

HZVV 2 profiteerde dit weekend niet van de misstappen van Staphorst en Drachtster Boys en in plaats van een vierde stek staat de ploeg nu op de achtste. Aanstaande zaterdag komt BCV op bezoek.