Heren 2   HZVV 2 neemt afstand van degradatiezone na winst op ACV 2

HZVV 2 neemt afstand van degradatiezone na winst op ACV 2

Wat de reserve hoofdklasse A betreft stonden er dit weekend weer enkele interessante wedstrijden op het programma. Dat gold ook voor de match van HZVV 2, dat in eigen huis bij een eventuele winst op het lager geklasseerde ACV 2 goede zaken zou kunnen doen. Mochten de heren van coach Beumer namelijk drie punten pakken, dan zou de ploeg niet alleen afstand nemen van enkele belangrijke achtervolgers, maar misschien ook nog eens aansluiten bij de subtop. Deze zaterdag was er in ieder geval voldoende  ‘eigen’ kwaliteit voorhanden en kon er ook nog eens een beroep worden gedaan op twee heren van het vlaggenschip genaamd Reza en Brian. Een goede reden dus, om een acceptabel resultaat neer te zetten.

Door Goos Mol

Het duel trok een groot aantal belangstellenden en werd ondermeer bijgewoond door voormalig succestrainer van HZVV A1, Allart Bouw. Eerste elftalkeeper Hidde Streutker, die ook even de neus om de bocht stak, begroette coach Beumer evenzo met de mededeling ‘succes trainer’ en hoewel dit ook anders geïnterpreteerd kan worden gaan we er maar vanuit dat bij deze gelegenheid de beide woorden los van elkaar moeten worden geschreven.

Wat de strijdende ploegen betreft waren deze vanmiddag  redelijk aan elkaar gewaagd, maar kwamen de beste mogelijkheden met name in de eerste helft op naam van de thuisclub. ACV was in de 6de minuut via een gevaarlijk schot nog wel dicht bij de openingstreffer, maar ondanks dat de Assenaren niet slecht voetbalden creëerde het team uit de Drentsche hoofdstad weinig kansen. Dat lag vandaag natuurlijk mede aan de verdienstelijkheden van keeper Henri ( met een puntje op de ‘ i ’), die de hoge ballen overtuigend uit de lucht plukte en waar nodig met sierlijke zweefduiken de baas was in de zestien. Daarom vergeven we de sluitpost het hilarische kleefmomentje verderop in de wedstrijd, waarbij de bal aan z’ n handschoen leek te plakken en hij de derbystar bijna in eigen doel smeet. Het kan verkeren!

HZVV 2 kreeg dus de meeste doelpogingen op naam en scoorde tevens de openingstreffer. Nadat Reza en Julian hun schoten naast de goal zagen verdwijnen, was vader Jaap U.W. nog net op tijd om te zien hoe zoon Bas in de 27e minuut de 1-0 voor rekening nam. Nadat de middenvelder even daarvoor oog in oog met de keeper de gelegenheid had gemist, was het nu wel raak; Brian Leepel stuurde vanuit de middencirkel Reza richting de cornervlag, waarna laatstgenoemde de bal laag voorgaf op de aanstormende Uiterwijk Winkel, die het leer vervolgens onhoudbaar in het net knalde.

ACV 2 had al mazzel gehad dat het bij HZVV 2 op sommige ogenblikken aan scherpte ontbrak, en dat was tevens het geval na de voorsprong. In de 39e minuut werd een vrije trap van Reza door verzorger Harm Pronk achteraf betiteld als ‘pisbal’, en kort daarna was er een kleine onachtzaamheid van Nick Neumann in het eigen strafschopgebied, welke bijna ernstige gevolgen had. Gelukkig manifesteerde zich daar  weer die dekselse Henri van der Weide, die aardig in vorm bleek te zijn en juist op tijd op de bal dook. Vlak voor de pauze had Julian vanaf randje zestien wederom wat beter mogen mikken en op slag van rust showde Henri nog even het eerdergenoemde kleefmoment, waarbij het nog net goed afliep. Bij ‘ teatime ’ was de 1-0 voorsprong verdiend, maar had deze gezien de kansenverhouding best wat hoger mogen uitvallen.

Op verzoek volgt nu een mededeling omtrent de heer Blenkers, die tijdens de pauze onverhoeds van het sportpark verdween. Oorzaak was een dringend telefoontje waarna Bas met spoed richting Emmen vertrok alwaar z’ n geliefde zich in sportieve nood bevond. De dame in kwestie maakt deel uit van een voetbalteam van SV Pesse, en toen zij voor de wedstrijd haar fijnmazige onderkledij wilde omwisselen voor praktischer lingerie , bleek de halve set nog thuis te liggen. Bassie aarzelde niet en bezorgde vliegensvlug het ontbrekende bovendeel. Dit ging natuurlijk ten koste van de felbegeerde VIP plek in de dugout van Ut Tweeduh en dat noemen we dan een voorbeeld van echte liefde!

In de tweede helft sloot Reza aan bij Heren 1 en kwam Bram binnen de lijnen. Het spelbeeld leek vooralsnog niet te veranderen, totdat de roodwitte defensie zo’ n tien minuten na de hervatting verzuimde om vooruit te spelen en weer eens koos voor het ‘veilige’ tikkie terug. Hierop zette ACV meteen druk, waarna de thuisploeg gemakkelijk balverlies leed en een Asser spits zomaar de 1-1 mocht intikken. Door de gelijkmaker waren de mannen van coach Beumer waarachtig een kwartier lang van het rabat.

Nadat de ploeg zich enigszins had herpakt volgden achter elkaar twee volleys van respectievelijk Rolf en Bas U.W. die net geen doel troffen, maar daarna was het weer U.W. die halverwege de eerste helft het net wist te vinden. Uit een vrije schop van Nick legde Brian vanaf de zestienmeter het leer met het hoofd terug en pegelde Bas de opstuitende bal onhoudbaar in de rechterbovenhoek. Vlak voordat de hernieuwde voorsprong tot stand kwam werd geopperd dat de ploeg die het eerst zou scoren wel zou winnen en dat bleek inderdaad het geval. Na de 2-1 voorsprong viel er weinig meer te melden en had HZVV 2 de klok aan haar zijde. Dit moet ook coach Beumer hebben gedacht toen hij bij een blessure van Nelis de waterzak ter hand nam en plotseling vergat dat hij normaliter bij een behandeling een gemiddelde snelheid hanteert van 10 meter per seconde.
De roodwitten sleepten de 2-1 zege over de streep en konden tevreden zijn met de uitslag. HZVV 2 bevindt zich nog wel op een gedeelde zevende stek maar staat inmiddels slechts drie punten achter op nummer drie BCV. In het linker rijtje zijn de verschillen klein en als de heren a.s. zaterdag bij Noordscheschut uit de slof weten te schieten vindt er gegarandeerd een stijging plaats in het klassement.