Heren 2 Belangrijke zege HZVV 2 in Bedum

Belangrijke zege HZVV 2 in Bedum

Het grote aantal kwetsuren zorgde onlangs voor een enorme aanwas op de blessurelijst en mede hierdoor vielen de recente resultaten van HZVV 2 ernstig tegen. Met slechts een punt uit de laatste vier wedstrijden werd de ploeg na een redelijke competitiestart de afgelopen weken door belangrijke concurrenten voorbijgestreefd, en het was hard nodig de tendens een andere wending te geven. Inmiddels zijn Ingmar en Willem Jan succesvol onder narcose geweest en staan de overige besnijdenissen in de planning. Er zijn dus lichtpuntjes, maar het is duidelijk dat een aantal heren in ieder geval zoet is tot en met de winterstop. Daarom was het goed om te zien dat Edwin Boxma en Kai Schraa vorige week alweer een balletje met ‘het derde’ hadden meegetrapt en vandaag gewoon meereisden naar Bedum om daar in de basis te starten.

Door Goos Mol

Na enige aansporingen per claxon zette Bas Blenkers z’ n voertuig  deze morgen aan kop van de colonne die vervolgens koers zette richting het hoge noorden. Bij het Groningse Julianaplein aangekomen zorgde de voorman voor een verrassing door plotseling de navigatie te negeren en er voor te kiezen de stad aan de westelijk kant te omzeilen. Een logische beslissing van de sinterklaasfreak bij uitstek zo bleek achteraf, want eenmaal rijdend over de Friesestraatweg hadden 26 inzittenden vanuit de zes auto’s een schitterend uitzicht op de stoomboot, welke vanwege de intocht statig dreef op het Reitdiep. Nu loopt de animo voor het zwarte deel van het duo ‘Kloas en zien moat’ tegenwoordig iets terug, maar voor de roodwitte liefhebbers van het tweetal was de dag in ieder geval al grotendeels geslaagd. Opgetogen vervolgde de stoet voorbij de feestelijkheden de route naar de voormalige club van vermaard voetballer Arjen Robben. Met de bebouwde kom in het vizier werd de intentie om Bedum 2 een poepie te laten ruiken door een enkeling iets te enthousiast en letterlijk opgevat, waarna een grijze Volvo met geopende ramen en de ventilatie op ‘max’ de parking opdraaide van het Sportpark Bedum. Dat de Bedummers drie uur later inderdaad het geurtje slecht zou bekomen wist op dat moment nog niemand.

Natuurlijk was er in de 9e minuut van de wedstrijd weer zo’ n prettige reflex van doelman Boxma nodig, die hiermee een snelle achterstand voorkwam, maar daarna voltrok zich het gebeuren in het voordeel van HZVV 2. Edwin en Kai presenteerden hun rentree boven verwachting, en ook een aantal andere spelers had het niveau flink opgeschroefd. Dat mocht ook wel nadat coach Beumer nog maar eens had aangegeven hoe de vlag erbij hing. Linksback Bas Oenema verdiende vandaag zeker een eervolle vermelding, terwijl  Bram voorin langs de rechtervleugel ook goed bezig was. Enkele risicovolle acties van de eveneens prima spelende Nelis pakten vanmiddag eens goed uit en de ‘oud’ gediende stond tevens aan de basis van de openingstreffer.

Met de klok op 22 minuten was het raak voor de roodwitten, toen Nelis met een bekeken passje door het midden Bas U.W. aanspeelde, die op zijn beurt Julian op maat bediende toen deze de richting van het strafschop gebied koos. Welgemikt schoof de aanvaller de bal langs de keeper en zo stond het 0-1 voor HZVV 2. Na 200 minuten van extreme droogte lag er weer eens een bal in het net van de tegenstander en de ontlading zorgde zichtbaar voor emotie bij een ongekend aantal meegereisde supporters. De schare van juichenden bestond helaas voornamelijk uit geblesseerd materiaal, waardoor dit record gemakkelijk in de boeken kon. Binnen de lijnen stelde HZVV 2 voor rust al min of meer orde op zaken. Vlak voor de pauze nam Nick Neumann een vrije bal vanaf zo’ n twintig meter en stond Kai bij de penaltystip klaar om de trap met een achterwaartse kopbal onbereikbaar naar de linker bovenhoek te sturen. Zo was Kaichie ook weer rijp voor een doelpunt en stond er na 45 minuten een 0 -2 tussenstand op het scorebord.

Onmiddellijk na de thee deed keeper Boxma voor de tweede maal goede zaken, waarna de eerstvolgende enerverende gebeurtenis zich pas weer voordeed in de 72e minuut. Een vrije trap van Nick Neumann verdween te dien tijde onaangeroerd in het doel voor een stellige 0-3, maar een warrig vlaggende grensrechter constateerde vreemd genoeg buitenspel. De harlekino die er de gehele wedstrijd al niks van bakte had de scheids aan z’n zij en de goal werd zomaar afgekeurd. Het zou de beslissende treffer maar zijn geweest! Verder vloot arbiter Raap niet verkeerd, maar onderscheidde de leidsman zich wel door te strooien met kaarten. Toen in de 85e minuut een Groninger met geelrood van het veld kon was de zaak definitief beslist en gingen er eindelijk weer eens drie punten mee naar Hoogeveen.

A.s. zaterdag speelt Heren 2 voor de beker tegen Mulier 2! U weet wel: het tweede team van die gezellige club uit Witmarsum, het dorp dat rechts van de A7 te vinden is, even voor het knooppunt Zurich. Dit elftal speelt normaliter in de derde klasse tegen o.a. Leeuwarder Zwaluwen 3. Wint HZVV 2 dit duel, dan volgt er voor team Beumer nog een tussenronde om definitieve plaatsing voor de derde ronde af te dwingen.