Heren 2 ‘Geblesseerd’ HZVV 2 pakt geen punten tegen Staphorst

‘Geblesseerd’ HZVV 2 pakt geen punten tegen Staphorst

De blessuregolf die HZVV 2 in haar greep houdt, en waarvan iedereen dacht dat deze na de wedstrijd tegen Flevo Boys het dieptepunt wel zou hebben bereikt, steeg helaas nog verder in omvang. De afgelopen week namelijk konden ook nog eens jubilaris Vincent (na vorige week 100 wedstrijden Heren 1), Ingmar en Stephan P. worden toegevoegd aan het lijstje met niet- inzetbaren, waarvan het aantal inmiddels fluctueert rond de tien. Zo acteert HZVV 2 tegenwoordig welhaast met meer volk buiten dan binnen de witte lijnen en dit uitzonderlijk fenomeen werd onlangs vastgelegd op de harde schijf. Een prachtige extra  ‘teamfoto’ met daarop de beeltenis van het grootste gros van de mindervaliden is op dit moment in bewerking bij Het Fotografiehuis.

Door Goos Mol

Als deze eens zo fiere schutters vandaag toch eens een balletje hadden kunnen meetrappen! Maar ook coach Beumer koopt niks voor ‘als’ en ‘as’, en aan de oefenmeester was de schone taak om het volk dat vanmiddag tegen Staphorst 2 wél inzetbaar was, zo goed mogelijk neer te zetten. In tegenstelling tot vorige week waren Nick Neumann en Bas U.W. weer van de partij, en dat was een pluspunt, en ook Arne ter Heide en Stefan Engberts (beiden HZVV 3) en ‘new arrival’ Joey Timmer lieten zich voor de tweede achtereenvolgende maal van de goede kant zien. Opmerkelijk was de positie van Rolluffie, die in de spits mocht plaatsnemen.

Ondanks de hoeveelheid manco’s stond er na enig puzzelwerk uiteindelijk een ploeg kerels die normaalgesproken de grondbeginselen van het voetbalspel onder de knie zou moeten hebben, en dit in acht genomen bood het geheel toch weer perspectief. Zeker tegen een ploeg als Staphorst 2, dat op haar beurt nog Dyon van den Berg moest afstaan aan het vlaggenschip en eveneens een beroep moest doen op het derde team. Maar op een of andere manier hadden de roodwitten vandaag weinig kans tegen de Staphorster formatie, die dit seizoen toch ook niet zo geweldig hoog vliegt. Keeper Stefan Boxma ( zonder twijfel de man van de wedstrijd ) hield in de eerste helft met maar liefst vijf topsafes de nul, en behoedde hiermee z’ n ploeg voor een dramatische ruststand, terwijl er in de statistieken nergens melding van enig gevaar van de thuisploeg was terug te vinden. En dan was er nog de inzet van de Staphorsters die na 30 minuten tegen de paal belandde. Bij de thee stond het met dank aan ‘Boxie’ wonder boven wonder nog steeds 0 - 0.

In de tweede helft was het echter rap gedaan met de schone lei. Terwijl een aantal toeschouwers nog vanaf de kantine op weg was naar het strijdtoneel lag de 0-1 in het net. Bij een vermeende handsbal vergat de thuisploeg dat de scheids nog niet had gefloten en mocht Ruben Kin zomaar binnentikken. Na een uur maakten Tim en Joey R. plaats voor Stefan Engberts en Daniel Leka, maar nog voordat het frisse duo was geacclimatiseerd zette Nick Smilde de teller in de 62e minuut al op 0-2.
De motor van de thuisploeg begon nu iets beter te draaien en dat uitte zich in een kopbal op de paal van Stefan Engberts en een lobje van Bas U.W., dat nog net door de Staphorster keeper werd gepakt. Het lukte HZVV 2 echter niet de aansluitingstreffer te realiseren, die misschien nog het tij had kunnen keren. Als klap op de vuurpijl viel in de slotfase ook nog de prima spelende Arne ter Heide geblesseerd uit en werd hij vervangen door Joey Timmer. Vlak voor tijd maakte Nick Smilde nog eens dankbaar gebruik van de bewegingsvrijheid, waardoor de eindstand van 0-3 in de boeken kon.

Met slechts een punt uit de laatste vier wedstrijden schiet de concurrentie de roodwitten links en rechts voorbij. Zo moest HZVV 2 vandaag Staphorst en Noordscheschut weer voor laten gaan op de ranglijst en zijn de mannen van coach Beumer terug te vinden op een achtste stek. In de achteruitkijkspiegel naderen Bedum en ACV, welke ploegen HZVV 2 de komende twee weken in een rechtstreeks duel van zich af moet zien te houden.