Heren 2 Koploper Flevo Boys 2 te sterk voor HZVV 2

Koploper Flevo Boys 2 te sterk voor HZVV 2

Voor de heren van coach Beumer lag er vandaag in Emmeloord een zware taak te wachten, want de wedstrijd tegen koploper Flevo Boys 2 stond op het programma. De poldernaren gingen al vanaf competitiebegin aan de leiding in de reserve hoofdklasse A en de ploeg stond met indrukwekkende cijfers vier punten los van de concurrentie. Normaliter zou HZVV 2 natuurlijk uitzien naar deze confrontatie, maar ten gevolge van de blessuregolf lag dat nu even anders. De situatie werd er naarmate de zaterdag in zicht kwam niet beter op toen bleek dat de leverancier van Heren 1 naast Bas U.W. ook nog Vincent Tigelaar en Nick Neumann moest laten instappen in de touringcar met bestemming DTS Ede. Ter vervanging completeerden de ervaren Arne ter Heide en Stefan Engberts (beiden HZVV 3), en ‘new arrival’ Joey Timmer het gezelschap dat nog wél ouderwets met eigen vervoer richting Emmeloord vertrok.

Door Goos Mol

Leider/teammanager Lars Abbing had waarschijnlijk al geen vertrouwen in een goede afloop, en koos nadat hij de schone sportgarderobe om de deur had gegooid, het ruime sop. Wie anders dan de ervaren rot in het vak Arthur F. Benjamins nam vandaag voortreffelijk Abbing’ s taken waar. Helaas viel er voor de ooit zo trotse steun en toeverlaat van Ut Tweeduh weinig eer te behalen, want HZVV 2 keek al binnen een kwartier tegen een 2-0 achterstand aan. De fase van het aftasten was nog aan de gang toen na 9 minuten wedstrijd de thuisploeg appelleerde voor een overtreding net buiten het strafschopgebied, hetgeen geschiedde juist op het moment dat de scheids controleerde of z’ n fluit nog aan het koordje hing. Terwijl de leidsman het vermeende vergrijp hierdoor onmogelijk zelf had kunnen opmerken gaf hij gewillig gehoor aan het verzoek. Bij de vrije trap net buiten de zestien dirigeerde keeper Henri de muur en posteerde hij zichzelf in positie, maar desondanks rolde een zacht balletje, dat onderweg weliswaar nog werd getoucheerd, zomaar in het net. Zo werd men rap overvallen door de 1-0 en was het even later alweer raak. In de 12e minuut baande een der Flevo- mannen zich met enkele grote passen een weg door het linker deel van de roodwitte defensie en mikte hij het leer in de richting van twee teamgenoten, die volledig onbewaakt en met een zee van tijd, bij de tweede paal mochten overleggen wie de 2-0 zou binnenknikken. Uiteindelijk verdween de bal uit een bijna onmogelijke hoek in de goal. Ook dat nog.
De ontwikkelingen verliepen in het straatje van de Emmeloorders die de wedstrijd controleerden en bij deze marge niets hoefden te forceren. HZVV mocht opbouwen tot aan de middenlijn, als het al niet op een eerder tijdstip mis ging. Ondertussen liepen Julian en Bram ook nog eens te trekkepoten en eerstgenoemde werd al na 25 minuten vervangen door Stefan Engberts. Ondanks het overwicht creëerde de thuisploeg amper kansen en was het jammer dat HZVV 2 zo gemakkelijk de beide goals om de oren kreeg. Het was zelfs zo, dat na de 2-0 de meest enerverende gebeurtenissen voor rust op naam kwamen van de mannen uit Hoogeveen. Eerst was daar de precieze actie van Ingmar die vanaf de middenlijn de cornervlag wist te raken waarna de bal onverwacht ‘binnen‘ bleef, gevolgd door een daadwerkelijk serieuze actie van Rolf waaruit de aansluitingstreffer zomaar had kunnen vallen. Met een bekeken hoge trap van afstand plaatste de middenvelder de bal bijna over de doelman, die met een formidabele zweefduik nog net tot corner kon redden. Bij 2-0 werd er gepauzeerd en ook bij deze tussenstand was er nog hoop. Coach Beumer bracht meteen de rest van de wissels binnen de lijnen en instrueerde z’ n mannen nog eens voor de tweede helft.

Terwijl HZVV 2 vol goede moed begon aan het volgende chapiter maakte de arbiter echter vroegtijdig een eind aan de goede bedoelingen. Al na 2 minuten na de hervatting ging de man in het kanarie- geel in de fout toen hij bij een overduidelijk geval van buitenspel het signaal van grensrechter Ribberink negeerde. Natuurlijk kon de scheidsrechter vanaf zijn positie de zaak op geen enkele manier goed waarnemen en mocht de aanvaller van Flevo Boys tot ieders verbazing door. Doelman Henri was kansloos en voor de tweede maal gingen de bloemen naar de leidsman. Het was inmiddels wel duidelijk dat er vanmiddag geen enkel resultaat te behalen viel en dat werd nog eens benadrukt toen de 4-0 op het scorebord verscheen. Natuurlijk was Flevo Boys de betere ploeg, maar als het op zo’ n manier  tegenzit is de missie bij voorbaat kansloos. Door dit verlies zakt HZVV 2 met een treetje naar de zesde plek op de ranglijst.