Heren 2 HZVV 2 geniet kort van voorsprong en speelt remise tegen ONS

HZVV 2 geniet kort van voorsprong en speelt remise tegen ONS

Na het behalen van de volgende bekerronde kon HZVV 2 zich deze week weer toeleggen op de reguliere competitie. Dat gebeurde ondermeer door op de dinsdagavond een wedstrijdje als sparringpartner te fungeren ten behoeve van Heren 1, dat beginnend met de ontmoeting tegen Nunspeet moest trachten het zware weer te omzeilen. Maar laten we de kennisgeving beperken tot het tweede team, dat grote daden zo nu en dan afwisselt met verrichtingen van kleinere omvang. HZVV 2 startte vandaag vanaf een zesde stek en speelde in de Brink Assurantiën Arena tegen nummer tien ONS 2, dat in voorgaande seizoenen dikwijls op een hoger plan was terug te vinden. De Friezen konden de punten goed gebruiken, maar ook HZVV 2 dat graag in het spoor wil blijven van de grootheden uit de Reserve Hoofdklasse A, had na de rampzalige zevenklapper bij Drachtster Boys nog iets goed te maken. Daar kwam nog bij, dat men na de pot tegen ONS het uitduel bij koploper Flevo Boys tegemoet kon zien, en met die wetenschap was het beter om vandaag alvast zoveel mogelijk punten te verzamelen.

Het was echter nog steeds druk op de invalidenparkeerplaats, die maar liefst op zeven plekken in beslag werd genomen door de heren Martin, Ingmar, Bastiaan, Willem Jan, Leroy, Edwin en Kai, en omdat er niemand van de eerste selectie terugkwam diende men de klus vanmiddag in eigen beheer te klaren. En dat viel nog niet mee, zo was de constatering, want in de aanvangsfase kwam HZVV 2 al binnen vijf minuten twee keer goed weg. Eerst was daar het foute tikkie terug van een niet nader te omschrijven ‘strijder op leeftijd’, waarna ONS de twee tegen één situatie niet wist uit te buiten en grensrechter Spitse (ook volgens ooggetuigen met dezelfde invalshoek ) terecht voor buitenspel vlagde. Even later werd een voorzet door een geheel vrijstaande Sneker spits net over de lat gekopt. Het was de inleiding tot een rommelig duel waarin HZVV 2 de draai niet kon vinden, en de Friezen voor rust het spel mochten maken, maar in de afronding ook niet wisten te overtuigen. Zo hadden de gasten in de 27e minuut wederom de mogelijkheid de score te openen, maar graaide doelman Henri op de vijf- meterlijn het leer bijtijds weg voor de voeten van een tegenstander.

Pas na een half uur verbraken de mannen van Coach Beumer de radiostilte toen Stephan met een prima pass Julian wegstuurde, die middels een soortement van puntertje de bal naast het doel zag stuiteren. Meteen daarna was het Tim die een zelfgenomen vrije bal vanaf punt zestien na wat heen en weer geflipper weer voor z’ n eigen voeten kreeg en van afstand de ONS- goalie tot een grabbelende beweging dwong. Het waren voorlopig slechts speldenprikjes. In de 40e minuut was er aan ONS- zijde eveneens een vrije trap op de punt van de zestien waaruit de bal nogmaals over het doel werd gekopt, gevolgd door een nette aanval waarbij de inzet met het hoofd ditmaal een prooi werd voor keeper Henri. Op slag van rust kwam de meest serieuze poging tot dan toe op naam van Julian, wiens schot ternauwernood uit de verre hoek werd geranseld. Het was een van de weinige acties die zorgde voor positieve reuring in het roodwitte kamp. Bij een ruststand van 0-0 kon het in ieder geval nog alle kanten op.

De thuisclub kwam ietwat fanatieker uit de kleedkamer en in de 54e minuut werden de  bemoeienissen bijna beloond. Julian verstoorde de opbouw van de Friezen en stuurde Jan Jaap de vrijheid in, die vervolgens broer Bas in vrije positie voor de doelman zag staan. Helaas werd het breedtepassje nog net onderschept en kwam het niet tot een combinatie tussen de beide bloedverwanten. Het kwartier dat volgde kon weer worden bijgeschreven op het conto van ONS. In deze periode verdween een schot op het doel van Henri net voorlangs en werden aansluitend een inzet en een kopbal van de Friezen door de HZVV- doelman gepakt. In de 75e minuut nam Team Beumer het roer weer over en werd Julian op zo’ n achttien meter van de goal onderuitgehaald. De aanvaller nam zelf de vrije trap en schoot rakelings over. Even later vuurden Bas U.W. en Stephan binnen enkele seconden hun wapen leeg maar werden de schoten geblokt of blindelings weggewerkt. Zo had het er warempel tegen het eind van een wedstrijd, welke op dat moment nog geen winnaar verdiende, alle schijn van dat er voor de mannen van coach Beumer nog wat te halen viel. Ook de roodwitte defensie kreeg in de smiezen dat een verhouding van vijf verdedigers op twee aanvallers teveel van het goede is en plotseling was daar weer rechtsback Daniel Leka die oprukte langs de rechterflank. Een ingooi van dezelfde Daan belandde na enige omzwervingen bij Stephan, die met een verraderlijk zwabberschot van afstand uithaalde. Het projectiel kon slechts door de doelman worden gepareerd en de terugspringende bal werd door Julian snoeihard tegen het net gepoeierd.  Met dank aan verzorger Harm Pronk die de grote teen van de spits weer in opperste staat van paraatheid had gebracht was de 1-0 een feit. Met tachtig minuten op de klok werd de voorsprong gevierd als ware het de overwinning, maar die veronderstelling kwam helaas te vroeg. Want hoe gemakkelijk kreeg de Friese rechtsbuiten nog geen minuut later vrije doorgang en mocht een collega ongestoord z’ n ploeg langszij koppen! De vrijbrief naar de 1-1 was een rasecht pronkstuk voor de Hoe-Is- Het-Mogelijk bazaar. Uiteindelijk gaf de eindstand terecht de verhoudingen weer en steeg Ut Tweeduh ten gevolge van enkele verrassende uitslagen toch nog naar de 5de plaats op de ranglijst. Aanstaande zaterdag staat koploper Flevo Boys schuimbekkend te wachten in de polder en moet er andere koek worden gesneden.