Heren 2 HZVV 2 naar volgende bekerronde ten koste van DZOH 2

HZVV 2 naar volgende bekerronde ten koste van DZOH 2

Dit weekeinde werd er weer gespeeld voor de beker en HZVV 2 mocht op bezoek bij het tweede team van DZOH. De Drentse zuidoosthoekers zijn in de reguliere competitie ingedeeld bij HZVV 3, en voor de heren van coach Beumer zou een potje voetbal tegen een tegenstander die doorgaans twee treetjes lager acteert geen moeilijk verhaal moeten worden. Natuurlijk kampte HZVV2 met personele problemen en daarnaast verkoos o.a. de gehele mannelijke tak van de volksstam der Tigelaars het weekend elders door te brengen, maar met steun van de beide A- junioren Stefan Corba en Sander Hartman slaagde uiteindelijk de missie. Beide heren lieten ten faveure van Ut Tweeduh zomaar het VIP- arrangement van deze zaterdag: retourtje Koekange per fiets, patatbuffet bij de familie van Dijk, en een bezoek aan de bekerwedstrijd Vitesse ’63 – HZVV 1, schieten. Een genereus gebaar!

Door Goos Mol

Eenmaal aangekomen op sportpark Zwaneveld bleek het grote rode bord met het opschrift ‘hoofdveld niet betreden!’ vandaag niets te betekenen en nam het duel een aanvang op veld 1, waar op de hoofdtribune Leroy en Willem Jan een zitplaats hadden betrokken. Maar ook vanaf een nostalgisch bankje naast de dugout zagen pa en ma Ramaker, Moeder Corba en de schrijver dezes dat de roodwitten het heft onmiddellijk in namen. HZVV 2 liet het balletje snel circuleren, waarbij al gauw duidelijk werd dat er veel ruimte lag op de rechter flank. Van achteruit bediende Nick Neumann ( met dubbel ‘n’ ) regelmatig met heerlijke passes de opkomende Daniel Leka, die zijn rol als moderne rechtervleugelverdediger uitstekend vertolkte.

Tijdens het eenrichtingsverkeer gaf Daniel al in de 4e minuut de bal voor op Ingmar, die z’ n uithaal op het lichaam van een tegenstander uiteen zag spatten, en hetzelfde overkwam even later Mattias. Weer tien minuten later stevende Bas U.W. na een prima aanval de zestien binnen maar bleek z’ n schot een makkelijke prooi voor de doelman. HZVV controleerde de wedstrijd en nadat DZOH pas halverwege de eerste helft voor de eerste keer had geprobeerd keeper Boxma te verschalken, waren het de  Beumer Boys die in de 24e minuut verdiend op voorsprong kwamen. Een ingooi van Mattias werd door Nelis verlengd en het was Bram die van dichtbij de 0-1 tegen het net roffelde. Nog geen twee minuten later baande het duo Ingmar /Nelis zich met een wonderbaarlijk een-tweetje door het drukke strafschopgebied en werd een listig balletje van de ’youngtimer’ nog net uit de bovenhoek getikt. De meest opgelegde kans in de eerste helft kwam op naam van DZOH, waarbij de HZVV defensie met een diepe bal werd geklopt en de linkerspits van de thuisploeg alleen op doelman Boxma afstormde. De zwakke inzet werd eenvoudig door Boxie onschadelijk gemaakt en met een wel erg zuinige 0-1 stand werd vervolgens de kleedkamer opgezocht.

Na de pauze boden de Emmenaren aanmerkelijk meer tegenstand en na vijf minuten in de tweede helft kwamen de gastheren via een keurige aanval langszij. De 1-1 stimuleerde de gastheren zichtbaar en vlak na de gelijkmaker was er een riskante, maar succesvolle heldendaad van Daniel in de zestien nodig om de roodwitten voor een achterstand te behoeden. Van het theoretische klassenverschil was op dat moment geen sprake en het was maar goed dat HZVV 2 hernieuwd op voorsprong kwam. Na een steekpass van Ingmar pofte Bram de bal op de vuisten van de goalie, waarna Bas U.W. attent de rebound benutte en zo stond het alweer snel 2-1. Het spel golfde op en neer, en kort daarop consolideerde doelman Boxma nog eens de marge toen hij oog in oog met een van de spitsen aan het langste eind trok. In de 68e minuut leek Bas U.W. met z’ n tweede treffer, welke de 3-1 betekende, de wedstrijd te hebben beslist. DZOH oogde aangeslagen, maar dat duurde niet al te lang. Toen de uitstekend spelende Daniel per ongeluk een tegenspeler onreglementair binnen de cruciale lijnen ter aarde liet storten hielp de daaropvolgende strafschop de gastheren weer in het zadel. Na de 2-3 werd er in het roodwitte kamp behoorlijk met de billetjes geknepen tot uiteindelijk tien minuten voor tijd de verlossende 2-4 viel. Een vrije bal van Stefan Corba veroorzaakte ter hoogte van de penaltystip een scrimmage van waaruit Ingmar nog net Bas U.W. wist aan te spelen, die met een hattrick het sein op veilig zette. Vlak voor tijd kopte een prima spelende Sander Hartman met een schitterende duik HZVV 2 nog bijna naar een grotere overwinning, maar dankzij een reflex op de doellijn hield de Emmer doelman de eindstand op 2-4. Met de complimenten aan DZOH en weer een bekerzege in de tuk, keerden de Hoogeveners huiswaarts.