Heren 2 HZVV 2 getroffen door Drachtster zevenklapper

HZVV 2 getroffen door Drachtster zevenklapper

Wat de doelstelling betreft weten een aantal ploegen na zes speelrondes wel zo’ n beetje wat ze kunnen verwachten. De koploper en hekkensluiter onderscheiden zich in ieder geval, want nieuwkomer Flevo Boys 2 gaat al vanaf het begin aan de leiding en staat drie punten los, terwijl onderaan Leeuwarder Zwaluwen 2 in negatieve zin ook op drie punten staat. De nummer laatst behaalde vandaag overigens het eerste punt tegen provinciegenoot BCV, dat prima tweede staat. Genemuiden 2 en Urk 2 doen altijd mee voor de bovenste plaatsen en daarna komt voorlopig de rest.  Drachtster Boys 2 zal zich vast en zeker nadrukkelijker in de bovenste regionen laten gelden, nadat de Friezen vanmiddag ongekend van leer trokken tegen ons eigen HZVV 2.

Door Goos Mol

De mannen van coach Beumer stonden voorafgaand aan dit weekend op een keurige derde plaats en moesten vandaag op bezoek bij Drachtster Boys, dat op een zesde plek volgde met een puntje achterstand op de Hoogeveners. Omdat ook de wedstrijd tussen Genemuiden en Urk op het menu stond, zou een winnaar op het Drachtsterbos goede zaken doen. In die wetenschap begonnen de ploegen aan een duel waarin het lot van Team Beumer helaas al voor de pauze was beschoren. De Friezen klapten er meteen op en HZVV 2 had weinig te vertellen. Al in de vierde minuut kwamen de roodwitten goed weg, toen een bal tegen de onderkant van de lat werd gepegeld en nog net voor de doellijn opstuitte. De Drachtenaren bikkelden waar het moest zelfs op handen en voeten over de grasmat, getuige de afloop van een pittige situatie tussen Nelis en z’ n directe tegenstander. Laatstgenoemde legde het loodje en kroop kermend over de zijlijn. Weldra bleek waarom de gekwetste speler zich zo snel mogelijk naar de verzorgende sector manoeuvreerde, want even later waren jaloerse blikken getuige van een stevige massage door een lieftallige blonde dame. De behandeling hielp medisch gezien niet onmiddellijk, waarop de rechtsbuiten werd vervangen door een lijzige donkergetinte plaaggeest, die koud in het veld over uitmuntende sprintkwaliteiten bleek te beschikken. Nadat hij eerst Nelis de hakken toonde, liet keeper Boxma zich gemakkelijk door de nieuweling met een schot in de rechter benedenhoek verrassen. Zo stond het na 10 minuten 1-0 voor Drachtster Boys.

Na dit doelpunt probeerde HZVV 2 iets gedrevener wat terug te doen, maar terwijl Vincent keer op keer z’ n mannen voorwaarts dirigeerde, bleef er in de opmars naar de middenlijn nogal eens een achterblijver sukkelen. Dit droeg natuurlijk niet bij tot een fatsoenlijke aanvalswijze en zorgde voor veel vrije ruimte bij de snelle tegenstoten. Maar desondanks kreeg HZVV 2 ten tijde van de 1-0 kansen. Achtereenvolgens werd een kopbal van Vincent door de keeper gepakt, ging een schot van Ingmar net naast, en belandden een vrije trap van Bas U.W. en een kopbal van Bram in handen van de Drachtster doelman. Toen echter na een uitbraak ditmaal de eveneens rappe linkerspits Daniel het nakijken gaf en daarna nog eens doelman Boxma omzeilde, stond halverwege de eerste helft de 2-0 op het scorebord. Nog geen vijf minuten later was een inspeelfoutje op het middenveld de inleiding tot weer een vliegensvlugge omschakeling, waarbij een machteloze Boxma een perfect geplaatste hoge bal als een passerend vliegtuig kon nazwaaien. Bij een ruststand van 3-0 was het kwaad inmiddels geschied.

Voor zover HZVV 2 zich met betrekking tot de tweede helft nog illusies durfde te maken konden deze met spoed in de ijskast. Meteen na de hervatting werd een Drachtster voorzet bekroond met een handelingsfout in de zestien en mochten ‘De Boys’ reeds de 4-0 bijschrijven. Weer twee minuten later liepen de gastheren uit naar 5-0 en het sierde coach Beumer dat hij inmiddels al z’ n wissels speeltijd gunde. Onder hen bevond zich vandaag ook Xavier Hussain, die na de 6-0 plotseling de verdwijning van de Drachtster grensrechter opmerkte. Na enig speurwerk trof men de man met afgezakte pantalon langs het struikgewas, alwaar hij in plaats van z’ n vlaggenstok een andere twijg ter hand had genomen. De langdurige bevloeiing zorgde zichtbaar voor opluchting. Vreemde snuiters die Friezen!

Toen het rumoer rond deze actie was geluwd zette Xavier een kwartier voor tijd z’n collega Rolf nog in stelling voor een bijna niet te missen eretreffer,maar zelfs dat zat er niet in. Op slag van het eindsignaal van de prima fluitende scheidsrechter Adema werd de eindstand bepaald op 7-0. Het pad van HZVV 2 bestaat uit pieken en dalen en dit dalletje leidde het team dit weekend naar de zesde plaats.