Heren 2 HZVV 2 bezorgt Genemuiden eerste nederlaag

HZVV 2 bezorgt Genemuiden eerste nederlaag

Na drie speelrondes stond HZVV 2 op even zoveel punten en dat moest eigenlijk beter. Bij handhaving van een dergelijk moyenne zakt een ploeg al gauw tot onder de middenstreep, en dat gold inmiddels ook voor Heren 2, dat op een negende plek was aangeland. Nu raakt oefenmeester Beumer gelukkig niet zo snel in paniek, en in de overtuiging dat de missstap vorige week tegen Urk 2 een incident was geweest, waren praatsessies bij HZVV 2 niet aan de orde. De neuzen stonden nog strak dezelfde kant op, en dit weekend wezen zij naar het zuidwesten in welke richting de route leidde naar het industriedorp Genemuiden. De roodwitten moesten vandaag op bezoek bij het tweede team van de gelijknamige voetbalclub en er stond de Hoogeveners naar verwachting wederom een zware dobber te wachten. De roemruchte tapijtstekers hadden namelijk evenals Flevo Boys 2 en BCV 2 het maximale aantal punten vergaard en dit trio ging dus eendrachtig aan de leiding.

HZVV 2 nam het onderlinge verschil op de ranglijst logischerwijs respectvol in acht en de ploeg keek in tegenstelling tot de vorige wedstrijden eerst maar eens de kat uit de boom. Deze vorm van tactiek, die door sommigen wordt betiteld als ‘countervoetbal’, bleek vandaag exact de juiste. Genemuiden 2, dat grotendeels aantrad met selectiespelers, tikte de eerste twintig minuten inderdaad het balletje aardig van A naar B, maar hierbij stond de ‘B’ niet voor ‘Beter’. Het enige daadwerkelijke gevaar bestond vooralsnog uit een enkele kopbal op de lat. HZVV 2 daarentegen was deze middag ongekend effectief en halverwege de eerste helft zorgde een van de eerste pogingen al voor beweging op het telraam. Ingmar gaf even over de middenlijn de bal mee aan Reza, die zich over links langs de zijlijn spoedde en vervolgens het leder teruglegde, waarop dezelfde meegelopen Igmar vakkundig de 0-1 binnenschoot. Deze welkome voorsprong schiep natuurlijk grote vreugde in het kamp der roodwitten, waar men even later nogmaals in de benen veerde toen Reza de ligger trof. Genemuiden 2 kende te weinig momenten waarbij men kon zien dat het team het in de top drie staat, en Team Beumer liep voor de pauze zelfs verder uit. Uit een mooie tegenstoot tilde Ingmar zichzelf en z’ n medestrijders vanaf puntje zestien welgemikt naar 0-2 en dat was tevens de ruststand.

Na de thee veranderde er weinig aan het spelbeeld. Bij de morrende gastheren bleven dit weekend de doelpunten uit en het was wederom HZVV dat middels Reza nog een derde goaltje bijschreef. Ondertussen circuleren er in de ‘social media’ bewegende beelden van deze prachtige actie van de voorhoedespeler, die duidelijk aanwezig was en een groot aandeel had in de 0-3 overwinning. Genemuiden 2 liet het vandaag afweten en HZVV 2 deed mede als gevolg van de overige uitslagen goede zaken door naar de vijfde plaats te klimmen. Ook Urk 2 wist een van de medekoplopers (BCV) de eerste nederlaag toe te brengen, terwijl de rest van de competitiegenoten de punten deelde. Noordscheschut deed dat thuis met een knap 1-1 gelijkspel tegen de, tot nu toe, zo productieve lijstaanvoerder Flevo Boys, die ondanks het puntenverlies nu warempel alleen aan de leiding gaat.

Het Tweede ontvangt volgende week hekkensluiter Leeuwarder Zwaluwen en bij winst zit er, gezien het programma, andermaal een stijging op de ranglijst in.