Heren 2 HZVV 2 geeft duel tegen Urk in enkele ogenblikken weg

HZVV 2 geeft duel tegen Urk in enkele ogenblikken weg

Na het onnodige verlies vorige week bij BCV 2 was de teleurstelling terecht groot. Een uitstekende Friese doelman hield wonderbaarlijk de nul, terwijl een ploegmaat vanuit het niets HZVV 2 de zure 1-0 nederlaag bezorgde. Clichés als ‘snel vergeten en vooruitblikken’ halen de verloren punten niet terug, en om bij te blijven moesten de mannen van coach Beumer dit weekend weer enig gewin oogsten. Hetzelfde gold echter voor het gerenommeerde Urk 2 dat vandaag op bezoek kwam, want de ambassadeurs van het vissersdorp waren na twee gelijke spelen eveneens toe aan een beter resultaat.

Op voorhand wachtte HZVV 2 geen gemakkelijke opdracht, maar net als bij de beide vorige wedstrijden kenden de heren van coach Beumer een aardig begin. Een onzekere Urker doelman zorgde al vroegtijdig voor de nodige onrust in z’ n defensie en het lukte Tim na een afgeslagen corner net niet om het verlaten doel van afstand te bereiken. In afwachting van een volgende mogelijkheid sloeg men in het roodwitte kamp goedkeurend de verrichtingen gade, toen plotseling de Urkers aanklopten middels een inzet tegen de onderkant van de lat. Het was even schrikken en gaf maar weer eens aan dat men bij de les moest blijven. De transpiratieparels konden gelukkig van het voorhoofd worden gewist en na de waarschuwing kwamen het meeste initiatief wederom voor rekening van de thuisclub, die op haar beurt na een klein half uur ook de lat wist te vinden. Een schot van Lorenzo kreeg via Julian nog even een preciezere richting mee, maar het leer schampte in volle vaart de ligger.

Terwijl HZVV ondertussen de meeste aanspraak maakte op een goal was het warempel nog eens Urk dat in de 33ste minuut, ditmaal met een pegel op de buitenkant van de paal, het doelgeraamte trof. Voor de tweede keer mazzelden de Hoogeveners en bleef het bij een alarmering. Na andermaal te zijn bijgekomen van de schrik was er aansluitend tijd voor enige opluchting. In de tegenstoot namelijk geraakte team Beumer nu wél op voorsprong. Lorenzo werd diep gestuurd en nadat hij een tegenstander het bos in had gezonden plaatste hij de bal keurig langs de keeper voor de 1-0. Urk trachtte voor de pauze nog iets terug te doen, maar kwam niet verder dan drie corners op rij, waaruit een enkele kopbal net naast het doel verdween. Aan de andere kant was daar weer een hilarisch ogenblik van de Urker goalie die vanuit een kluts de bal tussen de benen door zag rollen, waarbij het nog net goed afliep. Op slag van rust kopte Vincent uit een vrije trap van Bram net over en de 1-0, die na 45 minuten op het scorebord stond was op dat tijdstip zeker verdiend.

In de tweede helft was het openingswoord aan Urk. De ploeg begon scherp aan de hervatting, wat meteen resulteerde in enkele kansen waardoor keeper Henri eindelijk aan de bak kon. HZVV overleefde vooralsnog, maar toen de roodwitten even later het heft weer in handen leken te nemen viel alsnog de gelijkmaker. In de 62ste minuut kreeg Urk een hoekschop te nemen en zag het er in de vijfmeter- zone van Henri niet best uit. De 1-1 lag wel érg simpel in het mandje. Nu is een vergissing tot daar aan toe, maar als vervolgens binnen twee minuten de gehele wedstrijd uit handen wordt gegeven, dan mogen de betrokkenen zich wel eens achter de oren krabben. Na het tegendoelpunt raakten de HZVV- ers even volledig de weg kwijt en leverde het eigen volk blindelings de ballen in, als waren het lege flessen waar een kapitaal aan statiegeld op zat. Daar kwam nog bij dat de inmiddels ingevallen forse spits van de Urkers geen kind had aan z’ n bewakers, die zich als lucifershoutjes aan de kant lieten zetten! Het was bepaald geen reclame voor de thuisploeg, die een meedogenloos Urk tot maar liefst 1-4 zag uitlopen.

Met nog een kwartier op de klok was het vechten tegen de bierkaai. Julian verzuimde in kansrijke positie vooreerst iets terug te doen en Ewout zag de bal net naast het doel rollen nadat hij de doelman in de zestien alert het leer had ontfutseld. Uiteindelijk scoorde HZVV toch nog. Vijf minuten voor tijd bediende Vincent van achteruit Julian, die voor z’ n man langs kruiste en binnentikte. De twee keurige roodwitte doelpunten hadden dankzij vier cadeautjes alleen statistische waarde. Aanstaand weekend gaat HZVV 2 naar Genemuiden, alwaar de medekoploper deze week nergens wakker van zal liggen.