Heren 2 HZVV 2 opent met winst in derby tegen Noordscheschut

HZVV 2 opent met winst in derby tegen Noordscheschut

Vol verwachting klopten de harten bij Team Beumer en overige gegadigden die HZVV 2 steun betuigen. Het was weer zover. De eerste speelronde van het seizoen 2013-2014 stond op het programma, en HZVV 2 begon de competitie in eigen huis met een derby tegen Noordscheschut 2. Tijdens de vorige jaargang wonnen beide ploegen elk een onderling duel, en in de actuele bekerstrijd eindigden beide teams aan kop in hun poule.

Noordscheschut 2 was na de overwinningen op Hollandscheveld 2 (1-4) en De Weide 2 (4-1) de beste van de drie, en HZVV 2 kreeg op grond van drie bekerzeges en een doelsaldo van 25 - 1 al het predicaat ‘doelpuntenmachine’ toebedeeld. Nu moet gezegd dat het niveau in de bekerpoule niet valt te vergelijken met dat van de reserve hoofdklasse A, en de productiviteit zou vandaag allicht zuiniger zijn. Daar kwam nog bij dat de selectie van coach Beumer door enkele mankeringen ietwat was geslonken.

Wat het duel betreft zouden de buurdorpelingen na verwachting van meet af aan de beuk er wel weer in gooien, maar in de aanvangsfase van het duel hadden de roodwitten de zaken organisatorisch goed op orde. Dit tot ergernis van de mannen uit Noordscheschut, die zowel binnen als buiten de lijnen, verbaal weer de nodige records braken, welk fenomeen door een plattelandsman op leeftijd terecht werd omschreven als ‘kaokeln is gien kuunst, maor eierleggen wel’. Deze stelling werd in ieder geval de eerste 25 minuten bewaarheid. De roodwitten controleerden in die periode de wedstrijd, wat in de 8ste minuut resulteerde in een voorsprong. Het was Martin, de hoofdrolspeler van het ‘kroamschuddengebeuren’ later op de dag, die Lorenzo de vrijheid in stuurde, waarna de aanvaller de bal met precisie over de uitgekomen doelman hevelde. De 1-0 zat er heerlijk in en was een mooie opsteker!
Tot de 25ste minuut was HZVV 2 heer en meester en een volgende goal leek een kwestie van tijd. Het creëren van doelrijpe kansen ging vanmiddag echter niet van een leien dakje en het bleef bij vrije trappen en corners die niets opleverden. Na een klein half uur meldde Schut zich eindelijk serieus rond het doelgebied van HZVV, waar plotseling keeper Boxma binnen enkele minuten twee keer z’ n kwaliteiten moest tonen. Nadat z’n kompels de bal niet weg kregen pakte Stefan met een voortreffelijke reflex een inzet van dichtbij, en bracht hij even later prima redding bij een welgemikte vrije bal van 18 meter afstand.
Waar de gelijkmaker zomaar had kunnen vallen, leverde de aansluitende uitbraak voor HZVV 2 echter de 2-0 op. Vanaf eigen helft gaf Lorenzo enkele tegenstanders het nakijken, en middels een stift van vijfentwintig meter plaatste hij de bal onbereikbaar over de keeper in het net. Het was Lorre’s tweede beauty van de middag. Vlak voor rust stevende Jan Jaap na een lange rush alleen op de keeper af, maar graaide de keeper Jaap’s schuiver nog net naar zich toe, terwijl in blessuretijd dezelfde doelverdediger een uithaal van Ingmar knap uit de rechter bovenhoek tikte. Zo stond het bij rust verdiend 2-0.

In de tweede helft deed Schut er een schepje bovenop en manifesteerde de ploeg zich een stuk dreigender. HZVV 2 was veelvuldig op eigen helft te vinden en dat bleef ook zo toen de bezoekers in de 60ste minuut na ‘geelrood’ met tien man kwamen te staan. Gelukkig blonken de gasten ook niet uit in het scheppen van mogelijkheden en dat was maar goed ook, want een doelpunt van Noordscheschut zou waarschijnlijk de vlam in de pan hebben doen slaan.
De scheids, die bij het geringste euvel naar de borstzak greep, was ondertussen begonnen aan z’n reservepakje met prenten, en een kwartier voor tijd moest Bas U.W. het ‘om niks’ met ‘direct rood’ ontgelden. Bij 10 tegen 10 spijkerden de mannen van Beumer echter het hok potdicht en kwam er geen verandering meer in de stand. Zelfs niet in de zee van tijd die werd bijgetrokken. De fluitist had er schijnbaar tot zonsondergang wel zin in, en de beste man telde er volgens sommige horloges maar liefst tien minuten bij.

HZVV 2 won in ieder geval haar openingswedstrijd en dat werd tijdens de ‘derde helft’ én het ‘kraomschudd’n’  uitbundig gevierd!