Heren 2 HZVV 2 pakt ook ruime bekerzege op  SC Angelslo 2

HZVV 2 pakt ook ruime bekerzege op SC Angelslo 2

Onder de rook van verkoolde turf won HZVV 2 het afgelopen weekend reeds haar eerste bekerwedstrijd tegen Klazienaveen 2. Aan het eind stonden de cijfers 0-8 op het telraam en dat was op zich een aardig resultaat. Daarbij zag het publiek ook nog eens enkele aanvallen uit het boekje, en hiermee manifesteerde zich alweer een extra lichtpunt. Maar met de reguliere competitie in het vooruitzicht, viel er voor coach Ton Beumer allicht nog wat te verbeteren, maar dat is dat niet zo eenvoudig als het lijkt.

Een tweede selectie is over het algemeen onderhevig aan spelerswisselingen en daardoor heeft een trainer het niet altijd gemakkelijk. Met de vele vissen in z’ n vijver moet deze dikwijls op het laatste moment aanpassingen doen en puzzelen in de weelde. Vanavond was dat niet anders. Enkele ‘terugkomende’ eerste elftalspelers moesten op het laatste moment ingepast worden en mede dankzij de routiniers werd de wedstrijd nog nadrukkelijker gedegradeerd tot een formaliteit.

Tegenstander SC Angelslo 2 had op het Bentinckspark weinig te vertellen en het stond de Emmenaren te prijzen dat de ploeg tot de laatste minuut zoveel mogelijk partij bood. Op grond daarvan werd een verdiende eretreffer opgenomen in de 11-1 einduitslag. Voor de tweede maal behaalde Heren 2 dus een ruime bekerzege en het team gaat zoals verwacht aan kop in de groep. Voor a.s. zaterdag staat de laatste poulewedstrijd uit bij CSVC 2 gepland en zullen de roodwitten zich zeker plaatsen voor de knock-out rondes.

Na het weekend kan HZVV 2 zich gaan opmaken voor het competitiegeweld in de hoofdklasse A dat zaterdag 7 september in eigen huis losbreekt met de derby tegen Noordscheschut 2.