header-logo
Heren 2 HZVV 2 klopt Klazienaveen 2 in  eerste bekerduel

HZVV Heren 2

HZVV 2 klopt Klazienaveen 2 in eerste bekerduel

HZVV 2 had er inmiddels drie oefenwedstrijden opzitten en een terugblik veroorzaakte hier en daar nog wat gemengde gevoelens. Er werd natuurlijk alweer driftig in de glazen bol gekeken, en de bekerpoule welke dit weekend van start ging zou de volgende graadmeter moeten zijn. In dit geval toonde de groep waarin HZVV 2 is geplaatst wel enig onderling niveauverschil, want de roodwitten delen de poule namelijk met tweedeklasser Klazienaveen 2, en de beide derdeklassers CSVC 2 en SC Angelslo 2. Mocht er naast de titel ‘underdog’ een term als ‘upperdog’ bestaan, dan kon deze in de poulefase alvast worden toebedeeld aan de Hoogeveense hoofdklasser.

Vanmiddag bevestigde HZVV deze stelling, want de ploeg bleek meer dan een maatje te groot voor de gastheren. Klazienaveen 2, dat volgens zeggen een aantal belangrijke spelers moest afstaan aan ‘het eerste’ en ook nog eens een veldspeler onder de lat had geposteerd, trok zich zoveel mogelijk terug op eigen helft en trachtte het de Hoogeveners zo moeilijk mogelijk te maken in afwachting van een eigen kansje. Deze tactiek werd echter al na 40 seconden de kop ingedrukt. Na een voorzet van Stephan legde Julian terug op Rolf die vanaf randje zestien strak de 0-1 binnenschoot, en deze voorsprong betekende meteen een kopzorg minder.

Na de snelle openingstreffer bleek het wat moeilijker een volgende opening in de drukbezette defensie van de Klazienaveners te creëren, maar na de ingelaste drinkpauze ging het beter. De roodwitten werden dreigender en na 35 minuten viel de voorbeslissing. Ingmar nam het leder vanuit een hoekschop van Willem Jan in een keer op de pantoffel voor de 0-2 en in principe was op dat moment al ‘ álles klár’! Voor de zekerheid ging de kat nog voor rust definitief in het bakkie toen een vrije bal van Willem Jan terug kwam van de lat en Bram de terugspringende bal langs de keeper  wist te koppen. Ruststand 0-3.

Het viel ondertussen op dat het voetbalvolk in deze contreien nogal gemakzuchtig is aangelegd. De voetballers beperken zich slechts tot de eigen helft, de scheids velt z’n oordeel heen en weer kuierend over een afstand van maximaal 20 meter, en een aardig detail is dat de hoekvlaggen per fiets over de velden worden getransporteerd! Dat laatste lijkt niet meer dan logisch, want vanwege de gesloten deuren in het hekwerk rond het hoofdveld moet er nogal eens een omweg worden gemaakt. Dit even in de kantlijn.

Na de thee voltrok zich eenzelfde schouwspel. Coach Beumer  begon de tweede helft met drie verse krachten en na een heerlijke combinatie was het in de 49ste minuut alweer raak. Kai stuurde Nelis met een diagonaal richting de cornervlag en laatstgenoemde gaf de bal op maat voor de goal, waar Bas U.W. eenvoudig de 0-4 binnenknikte. Even later was Willem Jan met z’ n tweede tik op de lat bijna succesvol. Na een uur voetbal maakte youngtimer Nelis plaats voor Daniel en kelderde de gemiddelde leeftijd van de bezoekers rigoureus.

Direct daarna breidde HZVV 2 de voorsprong verder uit. Een crosspass van Stephan werd door Kai voor de voeten van Bram gekopt, die voor de tweede maal van dichtbij trefzeker was en de 0-5 noteerde. Na wederom een drinkpauze lieten Kai en Bas elk nog een prima mogelijkheid onbenut en was Klazienaveen warempel nog dicht bij de eretreffer. Met nog een kwartier op de klok werd een hoge diepe bal ingekopt, maar doelman Hidde greep het leer knap uit de verre hoek. In de tegenstoot zette Kai met een balletje door het midden Bas U.W vrij voor de goal en was het voor HZVV wél weer raak. 0-6.

Na een onschuldig afstandschot van de thuisploeg scoorde HZVV in de slotfase nog twee keer. Marcel onderschepte de bal tijdens zwak uitverdedigen en bracht Bram in stelling voor het voltooien van een hattrick (0-7) en twee minuten later plaatste Bas breed op Mattias, die van afstand met een mooie krul over de keeper de eindstand op 0-8 bepaalde. Hiermee was de eerste zege van het seizoen een feit. A.s. dinsdagavond speelt HZVV op het Bentinckspark tegen SC Angelslo 2.