Heren 2 Ook in derde oefenpot geen winst voor HZVV 2

Ook in derde oefenpot geen winst voor HZVV 2

HZVV 2 speelde afgelopen dinsdagavond alweer haar derde oefenwedstrijd. Na de 2-5 nederlaag tegen ASV Dronten 2 en het 3-3 gelijke spel tegen het eerste team van SCD ’83 traden de mannen van coach Beumer ditmaal aan tegen SC Erica 2 en hopelijk konden de roodwitten de stijgende lijn voortzetten. Een mooi resultaat zo vlak voor de start van de bekerpoule, welke het aanstaand weekeinde een aanvang neemt, zou welkom zijn.

Het duel werd voor de verandering gespeeld op natuurlijke zoden en stond onder leiding van scheidsrechter Henk Hotting, die de afgelopen weken letterlijk en figuurlijk alweer de nodige vrijwillige kilometers fluitend heeft afgelegd. De vlag werd aan HZVV zijde bij gelegenheid gehanteerd door Henri Vos, die in het dagelijks voetballeven beter bekend staat als oefenmeester van HZVV A2. Qua arbitrage waren dus de nodige prominenten ingehuurd en nu restte de sportende manschappen nog enig niveau ten toon te spreiden. Met de beide contractspelers Reza en keeper Henri in de gelederen, alsmede een spelersgroep die onderhand alweer wat wedstrijdritme had opgedaan, zou dat bij HZVV 2 toch moeten lukken.

Maar het pakte anders uit, ook al hield de eerste helft nog de schijn hoog dat het karwei na de pauze wel geklaard zou worden. De eerste 45 minuten hield de opponent uit de Drentse zuidoosthoek zich volledig gedeisd en was het HZVV 2 dat steeds weer de aanval zocht. De thuisploeg haalde echter weinig rendement uit het overwicht en was met twee touches op het aluminium het dichtst bij een treffer. Dit gebeurde voor het eerst na een klein kwartier toen Reza uit een afgeslagen corner op de paal schoot, en in de 22ste minuut toen Willem Jan een vrije trap op de lat zag belanden. Een inzet van Julian leek even later nog het doel in te rollen, maar verdween uiteindelijk voorlangs en daarmee waren de hoogtepunten van de thuisploeg tot de rust wel genoemd. De Ericanen lieten zich slechts één keer gelden en dat was vlak voor de pauze toen Henri een schot pareerde, waarna de bal alsnog op de buitenkant van de paal werd getrapt. Aldus kwam bij een 0-0 stand de theemuts in beeld.

In de tweede helft werd de aanblik in tegenstelling tot de verwachtingen niet beter. Het veld werd langer en daarmee de ruimtes groter, en dat was in het straatje van de bezoekers die plotseling konden combineren en zowaar een volwaardig aandeel in het gevecht begonnen te krijgen. Maar ook SC Erica had moeite het doel daadwerkelijk te vinden. Ook niet toen men na een uur spelen bijna een cadeautje kreeg, waarbij doelman Henri een kleine onachtzaamheid nog wist te herstellen. Aan de andere kant verschafte Reza zichzelf met enkele rushes en kapbewegingen via de linkerkant een stuk of drie prima kansen, die echter hun bestemming vonden in het zijnet. Het was tekenend voor een wedstrijd waarvan het resultaat volgens de heren te wijten viel aan de staat van de traditionele zelfgroeiende grasmat. Laten we het daar maar bij houden. Eindstand 0-0.

A.s. zaterdag speelt HZVV 2 in Klazienaveen haar eerste pot voor de beker tegen het tweede team van de gelijknamige club uit het Puritdorp. Het legioen kijkt reikhalzend uit!