Heren 2 HZVV 2 toont progressie in oefenpot tegen SCD ’83

HZVV 2 toont progressie in oefenpot tegen SCD ’83

De afgelopen dagen keerden wederom enkele recreanten terug van de vakantiebestemming en zo kreeg trainer Ton Beumer langzamerhand de beschikking over het volledige wapentuig. Vorige week zaterdag werd er voor de eerste maal dit seizoen met de aanwezige krachten geoefend tegen ASV Dronten 2, en was de 2-5 nederlaag vooral nuttig dan resultaatvol, en donderdag jl. werd er kameraadschappelijk gestreden tegen derdeklasser SCD ’83 uit Dedemsvaart. En dat derdeklassers aardig kunnen voetballen bewees Hollandscheveld eerder deze week tijdens de Offerein Bokaal, al kende die wedstrijd tegen HZVV 1 natuurlijk een ander karakter.

Het duel tussen ‘het tweede’ van HZVV en de hoofdmacht van SDC ’83 vond natuurlijk plaats in het kader van preparatie voor het officiële werk, en wat dat aanging kwam HZVV 2 al wat beter uit de verf dan tegen Dronten. Ook nu was het spel dikwijls nog rommelig en kon het allemaal nog scherper, maar daartegenover stonden natuurlijk ook betere momenten, zoals een veelbelovende beginperiode en een aardig slot. Al na vier minuten verdween de bal in het net, toen een vrije schop van Willem Jan op het hoofd van Stephan belandde, die vervolgens voorknikte op Julian, waarna de aanvaller keurig binnenschoot. Zo stond het rap 1-0, en eer de bezoekers een echte kans hadden gehad verdubbelden de roodwitten acht minuten later zelfs de voorsprong. Na een dieptepass van Jan Jaap zette Bram goed door en bracht laatstgenoemde weer Julian in stelling, die afrondde naar 2-0. Zo kenden de mannen van Beumer een wel zeer prettig intro.

Natuurlijk bleven de aanvallende impulsen van de tegenstander niet uit, en nadat De Streut eerst nog een beste redding had verricht viel halverwege de eerste helft de aansluitingstreffer. Deze kwam wel erg gemakkelijk tot stand, want SCD mocht vrijuit combineren en vanaf de rechterkant suisde het leder onbereikbaar voor Hidde richting de Dedemsvaarter spits die ongestoord mocht inschieten. Direct na de 2-1 kon men de situatie bijpraten tijdens de ingelaste drinkpauze. De bespreking had een positieve bijdrage en meteen was er een poeier op de lat van Julian, gevolgd door enkele gevaarlijke spelhervattingen. Zo werd een kopbal van Bram uit een vrije bal gepareerd en werd een knappe vrije lel van Willem Jan uit de kruising geplukt. SCD’83 probeerde het vlak voor rust nog met een schot dat net over het doel verdween, en zo bleef het tot de rust verdiend 2-1.

Na de thee deden de gasten er een schepje bovenop en werd HZVV even afgetroefd, wat in de 8ste minuut leidde tot een ‘pielige’ gelijkmaker (aldus moeder Elema). Na de 2-2 nam HZVV 2 het heft wel weer wat meer in handen, maar op een of andere manier oogden de gasten bij roodwit balverlies verrassend fris in de omschakeling, hetgeen dikwijls voor dreiging zorgde. Waar HZVV halverwege de tweede helft namens Vincent nog eens de paal raakte en Bram wat later te hoog mikte, kwam de ploeg uit Dedemsvaart een kwartier voor tijd zelfs op voorsprong. Na de 2-3 was het de thuisclub die nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker welke er uiteindelijk ook kwam. In een tegenstoot was een tikkie op de middenlijn van Vincent voldoende om Bas vrij baan te bezorgen, waarna de heer U.W. beheerst langs de keeper prikte voor de 3-3. In de slotfase probeerde dezelfde Bas met een handige stift de uitgekomen doelman nog eens te verschalken, maar helaas viel de bal net naast de goal. Eindstand 3-3. Conclusie: HZVV 2 ligt op koers.

HZVV 2 - SCD '83 1 3-3
Mol 1-0 en 2-0, 2-1, 2-2, 2-3, Uiterwijk Winkel 3-3