Heren 2 HZVV 2 oefent tegen ASV Dronten 2:  2-5

HZVV 2 oefent tegen ASV Dronten 2: 2-5

HZVV 2 speelde afgelopen zaterdag ter voorbereiding op het nieuwe seizoen haar eerste oefenwedstrijd. Op het Bentinckspark was ASV Dronten 2 de tegenstander, en de ploeg uit de polder, die onlangs nog was gepromoveerd naar de hoofdklasse A in het oostelijk district, bleek een gedegen tegenstander.

De gasten hadden inmiddels al een oefenwedstrijd gespeeld en vonden elkaar in eerste instantie stukken gemakkelijker dan de roodwitten. Met name het eerste kwartier oogden de poldernaren aardig ingespeeld en daartegenover stond een nog incompleet en zoekend HZVV 2, dat na enkele trainingen op een half veld vandaag mocht acteren op een volwaardig bemeten grasmat.

Na ruim een kwartier wedstrijd kwam ASV Dronten verdiend op voorsprong en dat was tevens het tijdsbestek dat HZVV 2 nodig had om enigszins haar draai te vinden. Na de 0-1 namelijk, vloeide de olie iets soepeler tussen de raderen en raakte het duel redelijk in balans. Bij de thuisploeg ging het balletje steeds beter rollen, en regelmatig verlieten Joey en Stephan de defensie voor een trip langs de zijlijn, waarbij het vooralsnog nét niet lukte de schutters voorin in stelling te brengen. Maar dat laatste ging evenwel steeds beter en toen Jan-Jaap met een slim passje Julian aanspeelde leek de gelijkmaker een feit. De aanvaller schoof ogenschijnlijk het leer keurig in de verre hoek, maar helaas gooide de grensrechter roet in het eten. Een half uur was verstreken toen HZVV 2 alsnog haar beloning kreeg. Na een tuimeling binnen de zestien mocht Julian zelf het leer op de stip leggen, en vanaf elf meter was de keeper kansloos. De 1-1 was tevens de ruststand en deze gaf te dien tijde de verhoudingen prima weer.

In het tweede hoofdstuk begon Nelis op de plek van Joey en nam Willem Jan de plaats in van Rolf. HZVV 2 ging vervolgens op dezelfde voet verder, maar échte kansen bleven uit. Aan de andere kant waren het wederom de Drontenaren die op hun beurt een pengel benutten en hernieuwd aan de leiding gingen, zodat de 1-2 kon worden bijgeschreven. Ondertussen verruilde recentelijk vakantieganger en vlaggenist Nick Neuman van plaats met Jan Jaap, en om de gelijkmaker te bewerkstelligen zocht Vincent z'n heil iets verder naar voren. Echter naarmate de wedstrijd vorderde eisten de inspanningen tijdens het eerste optreden van het nieuwbakken team hun tol en ontbrak geleidelijk aan de nodige scherpte. Helaas strafte Dronten kort na elkaar enkele foutjes af en ging het snel met de score. De bezoekers liepen uit naar 1-4 en die tussenstand vertekende de verhoudingen wellicht iets te veel. Willem Jan en Kai waren nog dichtbij een doelpunt, en Martin kopte uit een voorzet van Julian de 2-4 er nog in, maar de uiteindelijke eindstand kwam met 2-5 op naam van de tegenstander.

HZVV 2 kon lange tijd aardig mee en liet het daarna liggen in een fase waarin de krachten logischerwijs wat zouden wegebben. Al met al heerste er na afloop tevredenheid en lijkt het team op de goede weg.