Heren 2 HZVV 2 knikkert BCV 2 uit de beker

HZVV 2 knikkert BCV 2 uit de beker

HZVV 2 is erin geslaagd de 4e ronde te bereiken van het bekertoernooi der reserveteams. Door een klinkende 4-0 thuisoverwinning op BCV 2 uit Burgum heeft het team van trainer/coach Ton Beumer zich genesteld bij de laatste vier elftallen van de zaterdagafdeling. In de volgende ronde zal gestreden worden tegen Drachtster Boys 3. Weet het meest gevreesde reserveteam van Nederland deze wedstrijd ook te winnen, dan mag het op 25 mei 2013 deelnemen aan de finaledag te Haren. Hier zullen vier ploegen gaan uitmaken wie er met de beker aan de haal gaat: twee ploegen uit de zaterdag- en twee uit de zondagafdeling.

De weersvoorspelling loog er niet om: een harde wind met gevoelstemperaturen tussen de -10 en -15 graden. Het was inderdaad enorm koud op het mooiste sportpark van Nederland. Het bekertreffen met BCV 2 werd afgewikkeld in de Brink Assurantiën Arena, alwaar de supporters - flink ingepakt in skipakken en dekens - een aardig schouwspel voorgeschoteld kregen. Door afwezigheid van succestrainer Ton Beumer, vanwege een hardnekkig griepje, nam de assistent-trainer van HZVV 1 de honneurs waar. Richard Tempelman wist de talenten van HZVV met warme woorden te prikkelen tijdens de voorbespreking, waardoor de elf basisspelers totaal geen last van de bittere kou hadden. Dit gold vooral voor Lorenzo Benjamins. De talentvolle en zeer technische aanvaller liet het net voor rust tot driemaal toe bollen. Met een ruststand van 3-0 kon het eigenlijk al niet meer verkeerd gaan en de sfeer was dan ook zeer ontspannen tijdens de - ooit door Roy Beijmus geïntroduceerde - hoppathee. Klein smetje op deze prachtige zaterdag was het uitvallen van basisspeler Daniël Lekatompessy. Tijdens de warming-up verzwikte hij zijn enkel en hij kon daardoor zijn opmerkelijke reeks niet voortzetten. De jonge verdediger heeft zich namelijk enorm ontwikkeld als back en strijdt mee om de titel: revelatie van het seizoen. Good-old Nelis Louhenapessy viel keurig in en liet op zijn beurt zien nog steeds superfit te zijn. Er gaan zelfs geruchten dat de routinier nog een seizoen te bewonderen zal zijn in het meest gevreesde reserveteam van Nederland. Als hij onverhoopt toch besluit te stoppen, zal Vincent Tigelaar, die leider Lars Erik Abbing graag in de maling neemt, vanaf de zomer de groepsoudste zijn bij HZVV 2. Gezien Jones' gedrag zou je dat overigens niet zeggen.

In de tweede helft was het Rolf Elema die met een aantal keurige moves de achterlijn opzocht om vervolgens vriend en vijand te doen verbazen met een fraai doelpunt vanuit een bijna onmogelijke hoek. Met deze 4-0 op het, overigens zeer slecht zichtbare, scorebord was het definitief gedaan voor de Friezen. De gasten bleven echter voetballen, waardoor er nog zeker viermaal gescoord had moeten worden door HZVV 2 vanwege de ruimte die voorin ontstond. Dat mocht niet zo zijn, maar de feestvreugde na het laatste fluitsignaal was er niet minder groot om. De wanprestatie van vorige week, 1-4 verlies tegen de nummer laatst in de reserve hoofdklasse, werd enigszins goedgemaakt.

Komende zaterdag, 30 maart 2013, ontvangt het meest gevreesde reserveteam van Nederland de beloften van CVVB 2 op het mooiste sportpark van het Nederland. De mannen van Ton Beumer zullen moeten winnen om in de subtop te blijven. De wedstrijd begint om 12.45 uur.

HZVV 2 – BCV 2 4-0 (3-0)
Scoreverloop: 1-0, 2-0, 3-0 L. Benjamins, 4-0 Elema.

HZVV 2: Streutker; Le Febre (Reyneart), J.J. Uiterwijk Winkel, V. Tigelaar, Lekatompessy (Louhenapessy); Snippe, Elema; Roffel (Schraa), B. Uiterwijk Winkel, Benjamins (Ribberink); Kelly.