header-logo
Vrouwen 1 Vrouwen HZVV winnen verdiend

HZVV Vrouwen 1

Vrouwen HZVV winnen verdiend

Afgelopen zaterdag kreeg HZVV, de nummer elf op de ranglijst, bezoek van de nummer drie Be Quick '28 uit Zwolle. De wedstrijden in de afgelopen seizoenen in de tweede klasse waren altijd boeiende wedstrijden met twee gelijkwaardige ploegen en ook zaterdag was geen uitzondering op deze regel.

De gasten uit Zwolle begonnen fanatiek aan de wedstrijd wat resulteerde in een paar mogelijkheden waarbij HZVV in de 7e minuut het geluk aan haar zijde had toen de bal vanaf de lat het veld weer in stuiterde. Ook HZVV zocht de aanval waardoor de wedstrijd heen en weer ging en het was duidelijk dat beide ploegen voor de winst gingen waarbij geen moment het verschil op de ranglijst tot uiting kwam. In de 20e minuut kreeg HZVV loon naar werken. Nadat eerst nog de inzet van de door Lyanne Neutel aangespeelde Maria de Lima op de paal belande kreeg men in dezelfde minuut een vrije bal. De slimme Nienke Peereboom speelde de mee opgekomen Gulnaz Yildirim aan, die de bal goed mee nam en onhoudbaar voor de Zwolse keepster in de rechter bovenhoek schoot. HZVV bleef hierna de aanval zoeken wat resulteerde in nog een aantal mogelijkheden maar Neutel zag haar kopbal na een prima voorzet vanaf rechts net over gaan en vlak voor rust zag Martine Weinans goed dat de keepster te ver voor haar doel stond maar haar inzet vanaf een meter of dertig ging net naast het doel over de achterlijn.
 
Ook de eerste tien minuten van de tweede helft was de thuisploeg de betere wat resulteerde in een paar goede aanvallen maar de goal werd niet gevonden. Met nog een klein half uur te spelen wierp Be Quick '28 de schroom van zich af en werd wat sterker waardoor HZVV af en toe ver werd terug gedrongen maar de verdediging van HZVV hield onder de bezielende leiding van Lisa Postma stand. HZVV voetbalde zich geleidelijk onder de druk van de gasten uit en kreeg zelf ook weer wat mogelijkheden maar de Zwolse keepster liet zien niet voor niets op doel te staan.Met nog tien minuten te spelen nam Be Quick het heft weer in handen en stuurde ook een extra speelster mee naar voren waardoor er grote druk op  het HZVV doel kwam te staan.De rood-witten kwamen niet meer onder de druk uit maar de uitblinker van deze middag werd HZVV keepster Anne Visser die tot twee keer toe redding wist te brengen op de lijn en in wat de laatste seconden van de wedstijd redde zij de drie punten door een katachtige reactie op een inzet van dichtbij. HZVV verliet hierdoor terecht als winnaar het vel en kreeg dit keer niet alleen de complimenten maar ook de punten.