Vrouwen 1 Gelijkspel HZVV VR1 tegen d'Olde Veste'54 VR1

HZVV Vrouwen 1

Gelijkspel HZVV VR1 tegen d'Olde Veste'54 VR1

Afgelopen zaterdag moest HZVV aantreden in Steenwijk tegen Olde Veste '54, de nummer twee van de competitie terwijl HZVV op de derde plaats staat.

Dat beide ploegen dicht bij elkaar staan in de competitie bleek ook wel uit het verloop van de wedstrijd. Beide ploegen wilden wel aanvallen maar deden dit met de nodige voorzichtigheid. Na tien minuten werd de wedstrijd wat meer open en in de dertiende minuut resulteerde dit in de eerste echte kans voor Olde Veste en helaas voor de vrouwen uit Hoogeveen ook in de eerste goal van de wedstrijd. Vanaf het middenveld kon de spits van de thuisploeg bereikt worden met een lange pass en oog in oog met de HZVV keepster niet en zij faalde niet.

Lang kon de thuisploeg niet genieten van de voorsprong want drie minuten later al kwam HZVV op gelijke hoogte. Uit een corner van Cheyene Maulany wist Verena Jager de bal onhoudbaar voor de keepster van de thuisploeg in het doel te koppen.

HZVV kreeg na hun doelpunt de controle over de wedstrijd en tien minuten voor de rust kreeg men de beloning daarvoor. Maulany schoot vanaf een meter of dertig op het doel van de thuisploeg maar haar inzet kwam via de lat het veld weer in. De goed meegelopen Soraya Kainama kon echter de bal in het doel koppen waardoor de ruststand op 1-2 kwam.

De tweede helft had HZVV het moeilijk met de tegenwind die het had en kreeg men de bal bijna niet meer van de eigen helft af. Olde Veste kon de rood-witten vastzetten rond het zestien meter gebied en was zeker het eerste kwartier de gevaarlijkere ploeg. Twaalf minuten voor tijd kreeg Olde Veste een corner te nemen die door de vrijstaande aanvaller van de thuisploeg kon worden ingekopt waardoor de stand weer gelijk werd.

Beide ploegen gingen hierna vol voor de winst en in de 91e minuut  de snelle Gulnaz Yildirim alleen op de keepster af die geen andere mogelijkheid zag dan Yildirim neer te leggen. HZVV kreeg op  de rand van het zestien meter gebied een vrije bal te nemen maar zag de knap door Jager ingeschoten bal via de lat over het doel gaan waardoor de eindstand van een boeiende wedstrijd op 2-2 bleef staan.