header-logo
Vrouwen 1 Dames HZVV winnen opnieuw

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV winnen opnieuw

Na de overwinning vorige week op Genemuiden moest HZVV nu op bezoek bij Bruchterveld. HZVV liet zien de ploeg in vorm te zijn en zocht vanaf het begin de aanval. In de 13e minuut bracht dat al de bevrijdende openingstreffer. Cheyene Maulany bereikte Soraya Kainama die de bal op doel schoot, doordat de wind er enigszins onder kwam was de keepster van de thuisploeg kansloos en verdween de bal in het doel. 

 
Tien minuten later kreeg HZVV de kans om de voorsprong te verdubbelen maar Lisa Braker zag haar schot, na een geweldige loopactie, via de paal terug komen in het veld.
 
HZVV was de ploeg met het meeste balbezit maar was af en toe te ongeduldig waardoor de opbouw te snel via een lange pass kwam. Na veertig minuten was er dan toch weer een aanval die via goed combinatiespel tot stand kwam. Verena Jager bracht de bal voor het doel waar Maron Te Velde goed opgesteld stond en de bal onhoudbaar voor de keepster in het doel schoot.
In de laatste minuut van de eerste helft werd het ook nog 0-3. Maulany speelde de bal in op Te Velde die in één keer de bal voor het doel bracht, de bal bereikte de inlopende Gulnaz Yildirim die het beslissende tikje gaf en de bal in het doel kreeg.
 
HZVV ging in de tweede helft door waarmee het de eerste was geëindigd en zocht van begin af aan weer de aanval. Bruchterveld probeerde zich onder de druk uit te spelen en bereikte sporadisch het HZVV doel,  keepster Linda Jansen kreeg niet veel te doen, was goed geconcentreerd en wist haar doel schoon te houden.
In de 23 minuut van de tweede helft was het weer Yildirim die het net vond. Een voorzet van de zijkant werd door haar goed verwerkt en ze speelde de bal onhoudbaar in de hoek van het doel.
 
Een kwartier later was het weer raak voor HZVV. Maron Te Velde nam vanaf rechts een corner die mede door de wind het doel indraaide waardoor de 0-5  op het bord kwam. Drie minuten later was het weer raak voor Te Velde. Iris Braker stuurde met een pass van achteruit Maulany weg die de bal geweldig mee nam richting doel. Waar menig speler voor eigen kans zouden gaan was Maulany niet egoïstisch en speelde de bal op de meegelopen Te Velde die de bal beheerst intikte waardoor de eindstand op 0-6 werd gebracht.