Vrouwen 1 Aanvallende dames van HZVV winnen tegen Wolvega

HZVV Vrouwen 1

Aanvallende dames van HZVV winnen tegen Wolvega

Na een aantal teleurstellende uitslagen moest het voor HZVV VR1 afgelopen zaterdag eindelijk weer eens gebeuren in de thuiswedstrijd tegen Wolvega.

Beide ploegen lieten direct zien met een aanvallende instelling het veld op te zijn gegaan. HZVV kreeg in de vijfde minuut haar eerste corner maar deze bracht geen gevaar voor het doel. Wel kon Wolvega er gevaarlijk uitkomen in de counter maar voordat de spits van de gasten alleen door kon lopen op de keeper van HZVV was het Lisa Braker die met een geweldige sliding dit wist te voorkomen.

HZVV zette vroeg druk op de verdedigsters en keepster van Wolvega en het bleek al snel dat deze daar problemen mee hadden waardoor men de bal niet in de ploeg kon houden.
Ook in de veertiende minuut gebeurde dit en het was in dit geval Carmen Manusiwa die in balbezit kwam en met een uitstekende pass Lisa Postma wist te bereiken. Postma bracht de bal voor, half schot, half voorzet, hiermee de verdedigers van Wolvega in verwarring brengend en het was 1 van deze verdedigsters die de bal in het eigen doel werkte waardoor de thuis ploeg op een verdiende 1-0 voorsprong kwam.

HZVV bleef de betere en meer aanvallende ploeg maar was wat onrustig en ongeduldig in de passing. Het kreeg nog wel enige kansen wat er in de laatste minuut van de eerste helft in resulteerde dat een speelster van Wolvega de bal met de hand uit het doel werkte. De toegekende strafschop werd door HZVV echter niet benut waardoor de ruststand 1-0 was.

HZVV begon de tweede helft ook weer aanvallend en al na drie minuten resulteerde dit in een goal. Gulnaz Yildirim speelde zichzelf knap vrij en van een meter of twintig schoot ze op doel, de bal leek over te gaan maar op het juiste moment daalde de bal en verdween in de kruising waarmee Yildirim een prima wedstrijd bekroonde met een bijzonder fraai doelpunt.

HZVV liet zich zakken en liet het toe dat Wolvega wat langer in balbezit kon blijven en af en toe gevaarlijk richting doel kon gaan maar HZVV keepster Linda Jansen was deze middag in vorm en kon op afstandsschoten en bij een 1 op 1 situatie redding brengen.

HZVV nam de regie weer in handen en kon de wedstrijd redelijk eenvoudig uitspelen maar moest wel beducht zijn op de snelle counters van Wolvega , deze middag kon men de nul houden.