header-logo
Vrouwen 1 Nederlaag voor dames HZVV

HZVV Vrouwen 1

Nederlaag voor dames HZVV

Afgelopen zaterdag gingen de dames van HZVV op bezoek bij Bergentheim. Om mee te blijven doen aan de bovenkant van de middenmoot was een overwinning noodzakelijk en de ploeg uit Hoogeveen ging dan ook vanaf het eerste begin op zoek naar het doel van de thuisploeg.

Dit resulteerde al in de derde minuut in de eerste mogelijkheid, Daphne Jansen bereikte met een knappe pass van achteruit Dominique Vugts, die vanaf een meter of twintig op de goal schoot maar de keepster van Bergentheim wist de bal net naast te tikken.

Ook Bergentheim liet zich gelden en in de zesde minuut moest HZVV keepster Linda Jansen voor de eerste keer handelend optreden. Ze stond op de juiste plaats en kon de inzet van de spits van Bergentheim tegenhouden.

In de vijftiende minuut was het voor de eerste keer dat HZVV het voetbal liet zien waar ze normaal zo goed in zijn, via snel positiespel de aanval zoeken. Via een vloeiende combinatie werd Gulnaz Yildirim weg gestuurd maar weer was de keepster van Bergentheim de baas.

HZVV werd iets sterker in het laatste kwartier maar had moeite om elkaar te vinden en kon nog niet het stempel op de wedstrijd drukken, integendeel zelfs, drie minuten voor tijd leek de spits van Bergentheim rechtstreeks richting HZVV doel te kunnen gaan maar met een uiterste krachtsinspanning wist Daphne Jansen haar in te halen en de bal juist op tijd voor de voeten weg te tikken hiermee een bijna zekere goal voorkomend.

De tweede helft begon net als de eerste, een aanvallend HZVV dat op zoek ging naar de goal en in de vijfde minuut stuurde Cheyene Maulany Yildirim de diepte in maar weer kon de keepster van Bergentheim de bal keren.

HZVV was in de tweede helft de meer aanvallende ploeg maar moest blijven oppassen voor de counter van de thuisploeg. Beide ploegen hadden echter het geluk niet aan hun zijde en zagen lat en paal doelpunten voorkomen.

Leek de wedstrijd op een gelijkspel uit te draaien, toch sloeg in de laatste minuut van de wedstrijd toch het noodlot toe. De rechterspits van Bergentheim kon met de bal aan de voet naar binnen dribbelen en de bal onhoudbaar voor de HZVV keepster inschieten.

HZVV probeerde nog uit alle macht de gelijkmaker te creëren maar kon deze middag niet het doel vinden en ging met een 1-0 nederlaag terug naar Hoogeveen.