Vrouwen 1 Vrouwen 1 door in de bekerronde

HZVV Vrouwen 1

Vrouwen 1 door in de bekerronde

De dames van HZVV hebben de volgende bekerronde gehaald door een 2-1 overwinning op eersteklasser Vitesse ‘63 uit Koekange. Zaterdag was er geen competitie, maar mocht HZVV in de eerste knock-out ronde van het KNVB bekertoernooi aantreden tegen Vitesse ‘63 uit Koekange, uitkomend in de eerste klasse waar de thuisploeg uitkomt in de tweede.

HZVV begon net als in de tot nu gespeelde competitiewedstrijden fanatiek aan het duel en dit resulteerde al in de derde minuut in de eerste mogelijkheid voor de rood-witten. Na een aanval over de linkerflank kreeg HZVV een vrije bal op de hoek van het zestien meter gebied. Iris Braker zette zich achter de bal en zag de bal richting de kruising van het doel gaan, maar de keepster van Vitesse wist de bal nog net tegen te houden. Vijf minuten later was het wel raak. Iris Braker speelde zich tussen twee Vitesse middenvelders knap vrij en bereikte met een steekpass spits Dominique Vugts die vanaf een 25 meter de bal onhoudbaar voor de Vitesse keepster in het doel schoot.

Weer vijf minuten later was het weer de deze middag uitblinkende Iris Braker die met een geweldige pass Cheyene Maulany wist te bereiken die met een perfecte aanname zichzelf ruimte creëerde en de bal beheerst in het doel schoof en de stand op 2-0 bracht. Deze tweede goal leek Vitesse wakker te schudden en de gasten zochten wat meer de aanval dat in de 24e minuut resulteerde in een goal. Op een meter of 25 van het HZVV-doel kreeg Vitesse een vrije bal te nemen die onberispelijk werd ingeschoten en via de paal ging de bal onhoudbaar voor de keeper het doel in.

De tweede helft liet in het begin een ander beeld zien, Vitesse dat meer de aanval zocht en HZVV dat zich ver terug liet zakken. Dit gaf de ploeg uit Koekange wat mogelijkheden, maar de HZVV-verdediging kon stand houden. Toch kreeg Vitesse een paar goede kansen, maar Linda Jansen wist de bal uit het doel te houden.

De wedstrijd ging nu in een hoog tempo heen en weer en beide keepsters moesten handelend optreden, maar deden dit bekwaam waardoor de stand niet veranderde. Tien minuten voor tijd paste HZVV haar laatste wissel toe en na anderhalf jaar blessureleed kon Nienke Woertink haar eerste speelminuten weer maken.

Beide ploegen bleven in hoog tempo spelen, maar ondanks dat beide teams nog kansen kregen bleef de 2-1 stand op het scorebord staan en plaatste HZVV zich voor de volgende bekerronde.

HZVV-Vitesse ‘63 2-1 (2-1)