Vrouwen 1 Een punt voor dames 1

HZVV Vrouwen 1

Een punt voor dames 1

Na de overwinning van vorige week was afgelopen zaterdag Drenthina uit Emmen de tegenstander van HZVV VR1. HZVV begon ambitieus aan de wedstrijd en zocht vanaf het begin de aanval. Dit resulteerde er in dat HZVV het eerste kwartier een aantal mogelijkheden kreeg maar helaas niet tot scoren kwam.

Drenthina was wat dat betreft effectiever en wist in de 20e minuut uit de eerste kans die ze kregen te scoren, hierbij geholpen door de verdediging van HZVV. De spits van Drenthina kreeg van de backs van HZVV alle ruimte en ze kon de bal in de goal schuiven.

HZVV bleef de aanval zoeken maar had duidelijk problemen met het feit dat de wedstrijd op gras gespeeld werd en niet op kunstgras. Toch wist men zeker in de tweede helft nog een aantal kansen en mogelijkheden te creëren maar de uitstekende keepster van de thuisploeg bleek deze middag niet te passeren en redde keer op keer.

Toch kreeg HZVV waar ze op zijn minst recht op had, Soraya Kainama werd de diepte ingestuurd en wist de bal over de keeper heen in het doel te krijgen waardoor HZVV alsnog een punt mee kon nemen naar Hoogeveen.