Vrouwen 1 Prestatie van formaat van de dames van HZVV

HZVV Vrouwen 1

Prestatie van formaat van de dames van HZVV

Afgelopen zaterdag moest HZVV VR1 op bezoek bij SV Nieuwleusen. Waar SV Nieuwleusen voetbalt om niet te degraderen is HZVV nog verwikkeld in een strijd om zich te plaatsen voor de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse.

HZVV begon fel en fanatiek aan de wedstrijd en de ploeg maakte een geconcentreerde indruk. In de vijfde minuut kreeg men de eerste corner en hieruit maakten de rood-witten de eerste goal van de wedstrijd. De bal werd door Cheyenne Maulany hoog voorgebracht waardoor er verwarring ontstond tussen de keepster van SV Nieuwleusen en haar verdediging. De mee opgekomen Verena Jager maakte hier goed gebruik van en kwam voor de keepster,  tikte de bal knap in de korte hoek bij twee verdedigers langs.

De uitploeg bleef de aanval zoeken en was duidelijk op zoek naar een tweede goal om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen maar slaagde hier voorlopig niet in. Ondanks dat Gulnaz Yildirim en Lisa Postma geregeld in stelling werden gebracht. Helaas voor HZVV stond het vizier van de aanvallers nog niet op scherp en kon de keepster van de thuisploeg redding brengen op hun inzet.

In de jacht op een tweede doelpunt vergat men soms om vanuit positie te spelen en was het spel onrustig en onzuiver. Wel bleef het meeste balbezit voor HZVV maar men wist niet echt kansen te creëren, het bleef bij schoten uit de tweede lijn waar de keepster van  SV Nieuwleusen weinig moeite mee had.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste: een HZVV dat meteen de aanval zocht en de thuisploeg die er geen antwoord op had. Mede omdat HZVV in de tweede helft beter speelde en de bal wat meer liet rondgaan, het geduld bewarend om op het juiste moment de aanval te zoeken.

Twaalf minuten in de tweede helft was het raak voor HZVV. Verena Jager speelde de bal knap tussen twee verdedigers door, Lisa Postma kwam met een geweldige loopactie in balbezit en wist de keepster te passeren en daardoor de voorbeslissing op het scorebord te zetten.Toch moest men blijven oppassen, nog geen minuut later kwam de rechtsvoor van de thuisploeg alleen op het HZVV doel af maar keepster Marijke Dees wist met een geweldige reflex de bal uit het doel te houden.

Ondanks dat HZVV niet haar beste wedstrijd van het seizoen speelde bleef het eenvoudig overeind en wist ook nog de 0-3 aan te tekenen. Maulany wist de volledig vrijstaande Maron Te Velde te bereiken die de bal knap onhoudbaar voor de keepster in de goal schoof, daarmee de eindstand vaststellend.

Hiermee plaatste HZVV zich definitief voor de nacompetitie, een prestatie van formaat voor de ploeg die vorig seizoen nog vocht tegen degradatie en nu onder leiding van trainers Martine Weinans en Judith Almeloo naar boven kan kijken.