header-logo
Vrouwen 1 Dames HZVV op mooie derde plek

HZVV Vrouwen 1

Dames HZVV op mooie derde plek

De vrouwen van HZVV die op jacht zijn naar een plek in de nacompetitie voor promotie naar de eerste klasse ontvingen de vrouwen van Juliana '32 uit Hengelo, een ploeg die vecht voor handhaving in de tweede klasse. Dat er veel op het spel stond bleek wel tijdens de wedstrijd die op sommige momenten uitstekend voetbal liet zien, vooral van de thuisploeg, maar af en toe ook tot op het randje ging.

HZVV begon goed aan de wedstrijd en al in de vierde minuut was men voor de eerste keer gevaarlijk. Lisa Postma bereikte de goed doorgelopen Gulnaz Yildirim, maar deze zag haar inzet net voor het doel langs gaan. HZVV bleef, via goed combinatievoetbal en geduldig rondspelen, het doel van de gasten zoeken maar de keepster van Juliana stond of op de goede plaats, of had het geluk dat het vizier van de HZVV dames nog niet op scherp stond.

Hoe groot het krachtsverschil wel niet was bleek wel uit het feit dat HZVV keepster Linda Jansen het eerste half uur alleen moest reageren op terugspeelballen.

In de 28e minuut wist de thuisploeg dan eindelijk het veldoverwicht ook een gezicht te geven. Verena Jager begon weer van achteruit en na het veld te hebben overgestoken bereikte zij Iris Braker die met een rollertje de keepster wist te verrassen en daarmee kwam de 1-0 op het scorebord.  HZVV voelde dat er meer mogelijk was en een minuut later was het zo ver. Gulnaz Yildirim wist na een prima passeeractie de bal perfect bij Iris Braker te krijgen en deze raakte de bal nu wel vol met rechts en schoot deze onhoudbaar in het dak van het doel.

In de 37e minuut kreeg Braker haar derde goal, na goed werk van Carmen Manusiwa op rechts werd ze weer in stelling gebracht en haar inzet verdween in het doel. Daarmee voltooide Iris Braker haar zuivere hattrick.

De tweede helft liet een andere wedstrijd zien. HZVV leek het wel goed te vinden en liet Juliana in de wedstrijd komen. De keren dat de thuisploeg wel in de aanval was werd er te vaak een medespeelster over het hoofd gezien waardoor men verzuimde om te werken aan het doelsaldo. Nadat een opstootje de wedstrijd ontsierde kreeg HZVV nog even de geest en ging het toch nog op zoek naar een vierde goal maar meer dan de 3-0 zat er niet in.

Met nog twee wedstrijden te gaan heeft HZVV gedaan wat ze moest doen en staat men op een uitstekende derde plaats in de competitie.