Vrouwen 1 Veerkrachtig HZVV wint van Klarenbeek

HZVV Vrouwen 1

Veerkrachtig HZVV wint van Klarenbeek

Na de uitstekende overwinning op Berkum vorige week vertrokken de dames van HZVV met een goed gevoel richting Klarenbeek waar het tweede team van de gelijknamige vereniging op hen stond te wachten. Om 11.30 floot de,  naar later bleek uitstekende, scheidsrechter Hermse voor de eerste keer. HZVV zocht meteen de aanval en al in de derde minuut kreeg het de eerste kans. Via een uitstekende combinatie kreeg Iris Braker de bal maar haar inzet verdween in de handen van de keepster van Klarenbeek. Ook Gulnaz Yildirim zag al na een aantal minuten haar schot gepakt worden door de keepster,  die weer op de goede plek stond.

Ondanks dat HZVV zeker aan het begin de betere ploeg was kreeg ook Klarenbeek plotseling een kans. Vanuit de verdediging van de rood-witten werd de bal zo maar in de voeten van de spits van Klarenbeek gespeeld. Maar gelukkig voor de ploeg uit Hoogeveen stond keepster Marijke Dees op de goede plaats. Ondanks dat HZVV de betere kansen van de wedstrijd had kreeg ook Klarenbeek kansen,  voornamelijk te wijten aan het feit dat HZVV slordig was met uitverdedigen en te veel passes in de voeten van de tegenstander schoof.  Tot aan de rust ging de wedstrijd gelijk op, al kreeg Iris Braker nog een mogelijkheid, maar zij zag haar volley net over gaan waardoor de 0-0 ook in de rust nog op het scorebord stond.

Het begin van de tweede helft liet een onrustig HZVV zien dat zich na een aantal minuten echter goed herpakte. Cheyenne Maulany begon aan een opmars maar zij kon net buiten het zestien meter gebied worden gestopt door de verdediging. Ondanks dat het leek dat HZVV de wedstrijd onder controle kreeg gaf het toch veel mogelijkheden weg en binnen vijftien minuten kreeg Klarenbeek drie kansen. Niet door eigen verdienste maar door slecht inspelen van de HZVV dames. Vooral in zestiende minuut kreeg Klarenbeek een grote kans. De linkerspits leek onbedreigd op het HZVV doel af te kunnen gaan maar met een uiterste krachtsinspanning wist Christy Koll haar nog in te halen en de bal voor haar voeten weg te tikken, waardoor er uit deze aanval niet meer dan een corner kwam. Even later was het dan wel raak voor Klarenbeek die na een bekeken voorzet de bal in het doel zag verdwijnen. HZVV liet echter zien dat het veerkracht heeft en vanaf de aftrap werd Gulnaz Yildirim bereikt die de 1-1 achter haar naam kon zetten. Tien minuten later scoorde zij uit een strafschop de 1-2. Klarenbeek probeerde nog tot aanvallen te komen maar  Carmen Manusiwa nam het voortouw en zij kon samen met haar medespelers voorkomen dat Klarenbeek aan aanvallen toe kwam, ze moesten zich beperken tot verdedigen. HZVV trok als team de overwinning naar zich toe.