Vrouwen 1 Knappe winst Vrouwen 1 HZVV

HZVV Vrouwen 1

Knappe winst Vrouwen 1 HZVV

Na twee slechte wedstrijden met teleurstellende resultaten kwam afgelopen zaterdag de nummer 2 Berkum op bezoek bij HZVV Vrouwen 1.

Vanaf het begin was duidelijk dat HZVV had geleerd van de afgelopen weken en men begon fel maar gecontroleerd aan de wedstrijd. Praktisch vanaf het begin kreeg HZVV de eerste kans van de wedstrijd. Gulnaz Yildirim speelde de bal in op de diepgaande Iris Braker en deze kon richting doel. Haar geplaatste schot verdween echter via de lat over het doel maar het was het begin van een wedstrijd met twee aanvallende ploegen die duidelijk speelden voor de winst.

In de zevende minuut kwam de volgende goede kans voor de thuisploeg. Verena Jager kreeg de bal bij Iris Braker die haar inzet geblokt zag. Uit de daarop volgende corner kwam echter het doelpunt waar HZVV naar op jacht was. Een indraaiende bal van Cheyenne Maulany werd door de keepster van Berkum tegen een eigen verdedigster aangestompt waarna de bal in het doel verscheen.

Niet veel later kon de spits van Berkum richting het HZVV doel maar keepster Linda Jansen bracht knap redding. In de zestiende minuut kreeg de thusploeg de tweede goal. Christy Koll speelde Carmen Manusiwa aan die knap Gulnaz Yildirim bereikte en de laatste gaf zichzelf een verjaardagscadeautje door de 2-0 binnen te schuiven.

Een tijdje gebeurde er weinig maar in de 36e minuut kreeg HZVV weer de geest. Iris braker speelde Maron te Velde aan die met een perfecte pass Cheyenne Maulany inspeelde die vanaf een vijfentwintig meter de bal in de kruising plaatste, hiermee de 3-0 op het scorebord brengend.

Lang kon met hier niet van genieten, in de veertigste minuut kon de spits van Berkum vrij op het HZVV doel gaan en 3-1 aantekenen. Dat de ploeg echter mentaal sterk was deze wedstrijd bleek een minuut voor rust toen een voorzet van Maulany door Verena Jager werd gekopt maar de bal zou voorlangs zijn gegaan ware het niet dat Maron te Velde op de juiste plaats stond en de bal het laatste beslissende tikje gaf.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien dan de eerste al was Berkum aanvallender. Al in de vijfde minuut kregen de gasten hun eerste kans en deze verdween onhoudbaar voor Jansen in het doel.

Ondanks dat HZVV ook nog flink wat kansen kreeg was het toch vooral Berkum dat de aanval zocht. Vooral over de voor HZVV linkerflank zocht men de aanval maar de deze middag bijna foutloze linksback Lisa Braker bracht keer op keer redding.

Na ruim negentig minuten floot de prima leidende scheidsrechter Steenbergen af en kon HZVV met een 4-2 overwinning het veld verlaten. Een overwinning die verdiend was, niet alleen vanwege het uitstekende veldspel maar vooral door de teamprestatie; een knap herstel na twee lastige weken.