header-logo
Vrouwen 1 Wedstrijd met twee gezichten voor HZVV

HZVV Vrouwen 1

Wedstrijd met twee gezichten voor HZVV

Afgelopen zaterdag moest HZVV vrouwen 1 op bezoek bij OZV uit Ommen. Traditiegetouw een ploeg waar HZVV het moeilijk mee heeft , een confrontatie die meestal spectaculaire duels oplevert. Ook deze versie was hierop geen uitzondering.

HZVV kwam uitstekend uit de startblokken en al in de tweede minuut was de eerste kans daar. Na een bekeken pass van Cheyenne Maulany kon Bertina Geerding mede door haar snelheid richting het OZC doel waar ze de bal beheerst achter de keeper schoof en de 0-1aan liet tekenen.

HZVV liet zien dat het met zeer aanvallende bedoelingen naar Ommen was gekomen en ook na de snelle goal bleef men de aanval zoeken. Geconcentreerd en goed georganiseerd liet men zien dat de complimenten die vaak voor het veldspel worden gegeven niet overdreven zijn.

Het eerste kwartier was dan ook volledig voor de rood-witten. Ondanks dat OZC probeerde zich onder de druk van HZVV uit te spelen bleven de gasten het beste van het spel houden. Helaas was men niet gelukkig met de laatste bal waardoor veel aanvallen niet het resultaat opleverde waar ze recht op hadden, OZC kon redelijk eenvoudig voorkomen dat HZVV opnieuw gevaarlijk kon worden. Toch wist men wat kleine kansjes te creëren maar helaas werd het net niet gevonden.

In de 39e minuut was het dan toch weer raak voor HZVV. Gulnaz Yildirim kwam goed door over links en speelde de bal perfect in de voeten van de prima mee gelopen Iris Braker die de 0-2 beheerst binnen tikte.

Het begin van de tweede helft liet hetzelfde beeld zien als in de eerste helft, een aanvallend HZVV. Meteen in de eerste minuut kwam rechtsback Christy Koll goed mee naar voren en speelde de bal in op Yildirim, haar inzet werd gestopt door de OZC doelvrouw.

Geheel tegen de verhouding in was het toch OZC dat wist te scoren. Balverlies op het middenveld door HZVV gaf OZC de kans om de aanval te zoeken. Een voorzet vanaf links werd niet goed verwerkt door de HZVV verdediging en OZC wist de 1-2 aan te tekenen.

HZVV leek na deze tegengoal aan zichzelf te gaan twijfelen en verloor de controle over de wedstrijd. OZC leek dit aan te voelen en liet zich fysiek gelden. In de twintigste minuut bracht dit het gewenste resultaat, na slecht uitverdedigen van HZVV kant kon OZC de 2-2 op het scorebord brengen.

Dit leek het verhaal van de middag te worden want tien minuten later leed HZVV weer slordig balverlies en weer kon OZC hier maximaal van profiteren. Zo georganiseerd als HZVV de eerste helft speelde, zo slordig was het de tweede helft waardoor OZC de kans kreeg om uit te lopen naar een 5-2 voorsprong.

Een wedstrijd met twee gezichten, een eerste helft met een prima spelend HZVV waar men op kan voort borduren en een tweede helft om snel te vergeten.