Vrouwen 1 Dames van HZVV als vierde de winterstop in

HZVV Vrouwen 1

Dames van HZVV als vierde de winterstop in

De laatste wedstrijd voor de winterstop moest HZVV aantreden tegen de dames van SVZW.  HZVV begon matig aan de wedstrijd en nadat ze in de derde minuut goed weg kwamen ging het in de tiende minuut al mis. Door het centrum kon een speelster van de gasten doorkomen en de bal in het doel plaatsen.

De thuisploeg liet dit niet over haar kant gaan en vier minuten later was het al 1-1. Gulnaz Yildirim werd aan de linkerkant weggestuurd, gaf de bal goed voor het doel en de deze middag uitblinkende Carmen Manusiwa werkte de bal in het doel.  HZVV was vanaf dat moment de baas in eigen huis en bleef de aanval zoeken en kansen creëren al moest men wel blijven opletten voor de tegenstoten van SVZW. Ondanks dat de rood-witten nog wat kansen kreeg bleef de 1-1 stand tot de rust op het scorebord staan.

Direct na rust was het Gulnaz Yildirim die weer liet zien hoe gevaarlijk ze is wanneer ze op de juiste manier wordt weg gestuurd. Op snelheid liet ze twee tegenstanders achter zich en scoorde ze beheerst de 2-1.
Twintig minuten later herhaalde ze dit kunstje en maakte ook de 3-1. Vijftien minuten voor tijd kreeg HZVV een vrije trap te nemen. Iris Braker nam deze en met een geweldige curve verdween de bal in de verre hoek in de goal. SVZW probeerde nog wel iets maar de beide backs, Daphne Jansen en Lisa Postma, haalden het gevaar er uit.

Mede hierdoor werd de overwinning een feit in een wedstrijd die mede in het teken stond van het afscheid van Joyce Rundervoort die enkele minuten voor tijd voor de laatste keer gewisseld werd, na een periode van ruim 4 jaar in HZVV VR1 nam zij deze middag afscheid. Een mooi afscheidskado deze overwinning voor een bevlogen speelster.

HZVV gaat als vierde de winterstop in, een prima prestatie.