Vrouwen 1 Teamprestatie van de dames van HZVV

HZVV Vrouwen 1

Teamprestatie van de dames van HZVV

HZVV moest afgelopen zaterdag een reis van ruim twee uur maken om de één na laatste wedstrijd voor de winterstop te spelen en wel tegen koploper AZSV uit Aalten. HZVV heeft een prima reeks achter de rug maar ging op bezoek bij een ploeg in vorm wat wel blijkt uit het feit AZSV de afgelopen tien competitiewedstrijden wist te winnen.

Na een minuut stilte floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd. HZVV begon met een 4-4-2 opstelling om het gevaar dat het middenveld van AZSV kon brengen op te vangen. Dat beide ploegen respect voor elkaar hadden bleek wel uit het begin van de wedstrijd waarin beide ploegen voorzichtig speelden, elkaar aan het aftasten waren, zonder risico's te nemen. Waar HZVV probeerde de bal rond te spelen werkte de thuisploeg met de lange bal ,om haar vleugelaanvallers te bereiken maar de backs van HZVV hadden geen problemen om deze te bedwingen.

Na de rust speelde HZVV in een 4-3-3 systeem om wat meer druk te zetten op de verdediging van AZSV en ondanks dat de gasten wat meer aan voetbal toekwamen werden er niet echt kansen gecreëerd  wat ook gold voor de thuisploeg. Beide keepsters werden deze middag niet echt getest.

HZVV kan terugkijken op een wedstrijd waarin duidelijk bleek hoe het team gegroeid is dit seizoen en waarin men liet zien dat het niet alleen voetballend gegroeid is maar ook dat er zich een echt team heeft  gevormd, een team dat bereid is om te vechten voor elkaar, wat ook in deze wedstrijd duidelijk werd, een teamprestatie wat voor de tweede keer in dit seizoen punten opleverde tegen een koploper.