Vrouwen 1 Degelijke overwinning dames 1 HZVV

HZVV Vrouwen 1

Degelijke overwinning dames 1 HZVV

Om precies 15.00 floot scheidrechter van der Horst voor de eerste keer in de wedstrijd die HZVV VR1 moest spelen tegen Nieuwleusen. Net als de afgelopen weken zocht de thuisploeg vanaf het begin meteen de aanval en al in de tweede minuut was men voor het eerst gevaarlijk.  Linkshalf Iris Braker kwam gevaarlijk door en vanaf en meter of twintig schoot ze op doel maar helaas voor HZVV kwam de bal via de lat weer terug het veld in.
HZVV was zeker het eerste kwartier de betere ploeg en Nieuwleusen kon niet anders dan via lange ballen van achteruit proberen gevaarlijk te worden maar de HZVV verdediging kwam niet in de problemen.  Ondanks het vele balbezit wist HZVV echter ook niet veel kansen te creëren. Het duurde dan ook tot de vijftiende minuut voor HZVV weer gevaarlijk wist te worden maar de uitstekende keepster van Nieuwleusen wist haar doel schoon te houden.

HZVV liet zich verder terugzakken waardoor de gasten ook aan aanvallen konden denken. Pas in de vijfentwintigste minuut was HZVV zelf weer gevaarlijk maar de inzet van Gulnaz Yildirim ging net langs de verkeerde kant van de paal over de achterlijn.  In de achtendertigste minuut kreeg HZVV eindelijk waar het recht op had. Verena Jager kon met de bal aan de voet het middenveld oversteken en via een steekpass Iris Braker bereiken die dit keer wel de bal vanaf een meter of dertig tussen de palen kreeg, de keepster kansloos latend.
Zo leek men met 1-0 de rust in te gaan, twee minuten in blessuretijd kreeg Jager de bal ongelukkig tegen de hand en Nieuwleusen een strafschop maar Linda Jansen koos de goede hoek en wist de bal te keren waardoor de stand inderdaad 1-0 bleef.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste, een aanvallend HZVV en Nieuwleusen dat probeerde zich onder de druk uit te voetballen. Ondanks dat HZVV in deze periode niet altijd even zuiver was in de passing kwam men niet echt in de problemen.  Men was zelfs geregeld gevaarlijk vooral door het aanvallende werk dat de uitstekende Manon de Vries liet zien.

In de vijfendertigste minuut gooide HZVV de wedstrijd op slot. Na een vloeiende aanval kreeg de net in het veld staande Maron Te Velde de bal en zij schoot de bal met een knap effect in de verre hoek waardoor de stand van 2-0 werd bereikt.  Ondanks dat het niet de beste wedstrijd was van de rood-witten behaalde men een degelijke overwinning en klom op naar de derde plaats op de ranglijst.