Vrouwen 1 Dames 1 geeft alles tegen Genemuiden

HZVV Vrouwen 1

Dames 1 geeft alles tegen Genemuiden

Zaterdag speelde HZVV Vrouwen 1 de lastige uitwedstrijd tegen Genemuiden. Twee ploegen met een zelfde opvatting over voetbal waardoor het bijna altijd boeiende wedstrijden zijn met een onvoorspelbare uitkomst.

Ook afgelopen zaterdag was dit weer het geval. Direct na het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter bleek dat het een wedstrijd zou worden met veel inzet en strijd. Genemuiden begon iets sterker aan de wedstrijd en viel meteen fanatiek aan, de HZVV verdediging had even tijd nodig om zich hier op in te stellen maar na een minuut of zes kreeg men iets meer controle.  De eerste aanval die echt bij één van de beide doelen uitkwam was dan ook van HZVV maar helaas ging de bal net voorlangs.
De wedstrijd golfde heen en weer en nadat eerst Gulnaz Yildirim nog net het scoren werd belet aan de ene kant,  kwam HZVV direct daarna goed weg toen een inzet van Genemuiden via de lat terugsprong het veld in.  In de 22e minuut kwam HZVV dan toch op een voorsprong. Verena Jager wist van achteruit Gulnaz Yildirim te bereiken en deze bleef oog in oog met de keepster kalm en met een beheerste stift wist ze de keepster te passeren.

Een paar minuten later was Yildirim weer dichtbij een goal. Maron Te Velde speelde haar aan en in de draai werd de bal richting doel geschoten maar ditmaal kon de doelvrouw de bal nog net naast tikken.
De tweede helft was Genemuiden de ploeg die aan het begin de wedstrijd naar zich toe trok en veel druk uitoefende op HZVV, vroeg storend kon men de aanvalsdrift van HZVV ontregelen.  Pas na een minuut of tien kon de uitploeg zich een beetje onder de druk van Genemuiden uitvoetballen en de bal weer wat langer in de ploeg houden.  Net toen het leek of de rood-witten weer mee konden gaan doen in de wedstrijd werd de druk die Genemuiden uitoefende toch te groot en moest de HZVV verdediging toch een tegendoelpunt toestaan.  Hierna ontwikkelde de wedstrijd zich steeds meer tot een werkwedstrijd, beide ploegen gingen tot de bodem en zienderogen namen bij beide ploegen de krachten af.

HZVV bleef redelijk eenvoudig overeind en kon zelfs weer wat meer aan aanvallen denken, vooral verdedigster Manon de Vries liet zich hierbij gelden en schoof vaak door naar het middenveld om aanvallende impulsen te brengen.  Twee minuten voor tijd kreeg HZVV dan toch een enorme tegenvaller te verwerken. De spits van Genemuiden kwam in balbezit en met een geweldige uithaal verdween de bal onhoudbaar in het Hoogeveense doel, hiermee de 2-1 eindstand vaststellend. HZVV kreeg hierdoor te weinig, de trainers van beide ploegen waren het hierover eens maar konden wel terugkijken op een goede wedstrijd waarin men liet zien niet alleen goed te kunnen voetballen maar ook een ploeg is die bereid is om zich helemaal leeg te spelen.