Vrouwen 1 Dames 1 winnen ook van Bruchterveld

HZVV Vrouwen 1

Dames 1 winnen ook van Bruchterveld

HZVV moest afgelopen zaterdag, vijf november,  op bezoek bij Bruchterveld. De eerste minuten leek HZVV problemen te hebben met het spelen op echt gras in plaats van kunstgras maar al redelijk snel had men de wedstrijd onder controle. Dit resulteerde in de zesde minuut al in de eerste goal voor de rood-witten. Gulnaz Yildirim wist met een prima pass Iris Braker te bereiken en deze haalde verwoestend uit, de uitstekende keepster van Bruchterveld kansloos latend.  Twee minuten later al stond de tweede goal van de middag op het scorebord, Cheyenne Maulany werd goed weg gestuurd van achteruit en ze wist de 0-2 te maken. De uitploeg leek af te gaan op een monsteruitslag maar men liet zich te ver terug zakken waardoor Bruchterveld beter in de wedstrijd kon komen en ook af en toe gevaarlijk voor het doel van HZVV te komen maar men wist niet te scoren zodat met 0-2 de kleedkamer werd ingegaan.

De tweede helft begon HZVV aanvallend maar het duurde een tien minuten voor men weer een kans kreeg via Manon de Vries die vanuit achteren een ruch maakte met de bal aan de voet maar haar inzet werd gestopt. Aan de andere kant moest Linda Jansen zich ook volledig strekken om de bal uit het doel te houden maar ze deed dit bekwaam.  Bruchterveld viel aan en HZVV liet zich te ver terug zakken maar onder leiding van de ook zaterdag weer uitstekende Verena Jager hield de verdediging stand. Vooral linksback Daphne Jansen moest een aantal keren handelend optreden en liet zien dat haar goede optreden van de afgelopen weken geen toeval was en ze ontpopte zich tot de beste speelster van het veld deze middag, verdedigend en in de opbouw zeer aanwezig.

HZVV kwam de laatste tien minuten niet meer in gevaar en wist de wedstrijd redelijk eenvoudig uit te spelen.