Vrouwen 1 Verdiende overwinning Dames 1

HZVV Vrouwen 1

Verdiende overwinning Dames 1

Twee weken na de teleurstellende nederlaag in Hengelo ging HZVV thuis het veld in tegen Klarenbeek Vr2.

De thuisploeg ging fel van start en al in de vierde minuut kreeg het de eerste mogelijkheid via Joyce Rundervoort maar ze kreeg de bal voor haar mindere linkerbeen waardoor ze niet vol kon uithalen en de keepster van Klarenbeek de bal redelijk eenvoudig kon oppakken.
Drie minuten later was het wel raak voor de hard werkende Rundervoort. Iris Braker wist links voor Gulnaz Yldirim te bereiken die na een rush vlak bij de achterlijn de bal nog voor wist te krijgen waarna Rundervoort goed voor de keepster kwam en de bal in het doel wist te werken. Na deze goal wist Klarenbeek de wedstrijd wat naar zich toe te trekken en de thuisploeg liet zich ver terug dringen, het leek alsof de speelsters geen antwoord hadden op de speelstijl van Klarenbeek. Dit resulteerde in wat kleine kansen voor de gasten maar keepster Linda Jansen kwam niet echt in de problemen.  Aan het eind van de eerste helft werd HZVV weer wat sterker wat resulteerde in een corner die door de deze middag uitblinkende Carmen Manusiwa net over gekopt werd. Een minuut in blessuretijd was het dan toch raak, Cheyenne Maulany nam  door over rechts en haar voorzet werd knap ingekopt door Gulnaz Yildirim die de ruststand op 2-0 bracht.

De tweede helft ging HZVV verder waar het de eerste mee was geëindigd, aanvallend voetbal met af en toe hele knappe combinaties maar echt gevaarlijk wist men in deze periode niet te worden, ondanks het betere spel van de rood-witten kwam Klarenbeek geregeld gevaarlijk door via hun linkerkant maar de HZVV's linker verdediger Daphne Jansen werkte zich drie slagen in de rondte, iedere Klarenbeekse aanvaller kwam haar twee keer tegen.
Na een half uur spelen gebeurde dan toch waar HZVV al voor vreesde, Klarenbeek kreeg een corner die hoog voor werd gebracht en door de lange spits van Klarenbeek werd ingekopt waardoor er nog een spannend laatste kwartier volgde.
Vijf minuten voor tijd gooide HZVV de wedstrijd definitief op slot toen het weer Iris Braker was die aan de basis stond van een prima aanval waar een doelpunt uit kwam. Met een prima steekpass stuurde ze Gulnaz Yildirim weg die op snelheid twee speelsters van Klarenbeek er uit liep en alleen voor de keeper beheerst de bal inspeelde en haar tweede goal van de middag liet noteren. Klarenbeek kreeg nog een vrije bal te nemen vlak voor het eind van de wedstrijd maar keepster Jansen pakte de bal met een fraaie zweefduik waar na de scheidsrechter voor de laatste keer floot en HZVV met een verdiende overwinning het veld verliet.