Vrouwen 1 Teamprestatie dames 1 HZVV

HZVV Vrouwen 1

Teamprestatie dames 1 HZVV

Na de nederlaag van vorige week moest HZVV afgelopen zaterdag  opnieuw tegen een sterke tegenstander aantreden.

Om 16.30 werd afgetrapt tegen koploper Berkum en vanaf het begin liet HZVV zien dat men geleerd had van vorige week, geconcentreerd en gretig werd de aanval gezocht. Het duurde tot een kwartier in de wedstrijd dat Berkum zich een beetje onder de druk van HZVV kon uitvoetballen en af en toe wat druk kon zetten via spelhervattingen . Keepster Linda Jansen liet ook zien dat vorige week eenmalig was en stond in deze wedstrijd weer een prima wedstrijd te keepen.

Echte kansen kreeg geen van beide ploegen en het duurde dan ook tot vlak voor rust tot HZVV voor de eerste keer echt gevaarlijk was,  helaas ging de kopbal van Soraya Kainama net naast het doel waardoor de ruststand gelijk was aan de beginstand.

De tweede helft liet hetzelfde beeld zien als de eerste helft, een fel aanvallend HZVV en een thuisploeg die niet anders kon doen dan verdedigen en via de counter proberen om gevaarlijk te worden. Na tien minuten lukte dat Berkum dan ook en de complete HZVV verdediging moest er aan te pas komen om de spits van Berkum  te stoppen.

Na zestig minuten voetbal kreeg HZVV een corner,  niet oor de eerste keer dit seizoen was Verena Jager degene die de bal onberispelijk inkopte en de uitploeg op 0-1 zette. Lang kon men hier echter niet van genieten want nog geen minuut later werd de gelijkmaker gescoord.

Waar HZVV vaak problemen had met tegenslag liet de ploeg nu zien ook in dat opzicht gegroeid te zijn. De positieve spelopvatting bleef gehandhaafd en buitenspeelsters Carmen Manusiwa en Maron teVelde konden geregeld medespeelsters vrijspelen maar helaas werd er niet meer gescoord. HZVV kon met een tevreden gevoel het veld af, dit gelijkspel betekende het eerste puntverlies voor Berkum. De dames kunnen terugkijken op een wedstrijd waarin de teamprestatie voorop stond.